Sergantiems GERL, kisielių rekomenduojama vartoti šiltą, prieš kiekvieną pagrindinį valgį (pusryčius, pietus ir vakarienę) be tirščių (sėklų).
Linų sėmenų sėklų kisielius
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 1 v.š. linų sėmenų
- 250 ml vandens
Paruošimas
- Sėmenis ir vandenį supilame į nedidelį puodą.
- Kaitiname ant labai mažos ugnies.
- Kai užverda, verdame apie 20 min. uždengus dangčiu, kol skystis pradės tirštėti. Kartas nuo karto pamaišome.
- Vartojame atvėsusį.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 53kcal (3%)Angliavandeniai: 3gBaltymai: 2gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 0.4gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 16mgKalis: 81mg (4%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 0.2g (1%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas C: 0.1mgVitaminas E: 0.03mgVitaminas K: 0.4µg (1%)Kalcis: 33mg (4%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 9µg (5%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 42mg (11%)Fosforas: 64mg (9%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 0.5mg (5%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė Vaida Kurpienė