Jeigu norisi lengvų ir gaivių pietų, šis receptas kaip tik jums. Gaiva iš salotų ir nuostabus menkės skonis – puikus derinys. Skanaus!
Lydytame svieste kepta menkė su salotomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 15 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 255 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g menkės
  • 1 v. š. sviesto lydyto
  • persilado prieskonių pagal skonį

Salotoms

  • 5 vnt. pomidorų vyšninių
  • 50 g pekininio kopūsto
  • 1 a. š. citrinos sulčių

Paruošimas
 

  • Menkę nusausiname su popieriniu rankšluosčiu.
  • Žuvį pagardiname prieskoniais.
  • Įkaitiname keptuvę su sviestu.
  • Dedame menkę ir kepame 5 minutes, po 2,5 minutės iš abiejų pusių.

Salotoms:

  • Susmulkiname kopūstą ir pomidorus.
  • Salotas dedame į lėkštę ir apšlakstome citrinų sultimis.
  • Šalia dedame iškeptą menkę.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 255kcal (13%)Angliavandeniai: 6gBaltymai: 28gRiebalai: 13gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 96mgNatris: 197mgKalis: 881mg (44%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 1273µg (159%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 18mg (23%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 8µg (11%)Kalcis: 59mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 46µg (23%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 63mg (17%)Fosforas: 340mg (49%)Selenas: 50µg (91%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetic, Low Fat
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Ernesta Rakauskienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!