Jeigu norisi lengvų ir gaivių pietų, šis receptas kaip tik jums. Gaiva iš salotų ir nuostabus menkės skonis – puikus derinys. Skanaus!
Lydytame svieste kepta menkė su salotomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 150 g menkės
- 1 v. š. sviesto lydyto
- persilado prieskonių pagal skonį
Salotoms
- 5 vnt. pomidorų vyšninių
- 50 g pekininio kopūsto
- 1 a. š. citrinos sulčių
Paruošimas
- Menkę nusausiname su popieriniu rankšluosčiu.
- Žuvį pagardiname prieskoniais.
- Įkaitiname keptuvę su sviestu.
- Dedame menkę ir kepame 5 minutes, po 2,5 minutės iš abiejų pusių.
Salotoms:
- Susmulkiname kopūstą ir pomidorus.
- Salotas dedame į lėkštę ir apšlakstome citrinų sultimis.
- Šalia dedame iškeptą menkę.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 255kcal (13%)Angliavandeniai: 6gBaltymai: 28gRiebalai: 13gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 96mgNatris: 197mgKalis: 881mg (44%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 1273µg (159%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 18mg (23%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 8µg (11%)Kalcis: 59mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 46µg (23%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 63mg (17%)Fosforas: 340mg (49%)Selenas: 50µg (91%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Ernesta Rakauskienė