Sudėtinės dalys pagal porcijų dydžius | ||||
Maža porcija | Vidutinė porcija | Didelė porcija | Didelė plius porcija | |
Produktai-sudėtinės dalys | Svoris, g | Svoris, g | Svoris, g | Svoris, g |
Pilno grūdo makaronai spelta arba kietagrūdžiai | 40 | 60 | 70 | 95 |
Pievagrybiai | 80 | 80 | 80 | 80 |
Druska | 0,5 | 0,5 | 0,5 | 0,5 |
Pipirai | 0,2 | 0,2 | 0,2 | 0,2 |
Karis | 0,2 | 0,2 | 0,2 | 0,2 |
Riebalai kepimui | 8 (1 a.š.) | 8 (1 a.š.) | 12 (2 a.š.) | 12 (2 a.š.) |
Kcal | 217 | 305 | 372 | 465 |
Gaminimo žingsniai:
1. Išverdame makaronus pagal pakuotės instrukciją (jei nurodytas virimo intervalas, renkamės trumpesnį laiką, pavyzdžiui 6-9 min. – verdame 6 min. Jei nurodytas vienas laikas, atimame 3 min., pavyzdžiui, 9 min. – verdame 6 min. Makaronai turi būti kramtomi).
2. Riebaluose kepimui (pavyzdžiui, lydytame svieste) šiek tiek pakepiname pievagrybius.
3. Pagardiname prieskoniais (pagal skonį).
4. Viską sumaišome ir skanaujame.
Skanaus linki recepto autorė, maisto kursų vadovė Aistė Švetkauskė.
Sveiki, kai rasote makaronu svori – cia virtu ar ne makaronu svoris nurodytas? 🙂