Sudėtinės dalys pagal porcijų dydžius
Maža porcija Vidutinė porcija Didelė porcija Didelė plius porcija
Produktai-sudėtinės dalys Svoris, g Svoris, g Svoris, g Svoris, g
Pilno grūdo makaronai spelta arba kietagrūdžiai 40 60 70 95
Pievagrybiai 80 80 80 80
Druska 0,5 0,5 0,5 0,5
Pipirai 0,2 0,2 0,2 0,2
Karis 0,2 0,2 0,2 0,2
Riebalai kepimui 8 (1 a.š.) 8 (1 a.š.) 12 (2 a.š.) 12 (2 a.š.)
Kcal 217 305 372 465

Gaminimo žingsniai:
1. Išverdame makaronus pagal pakuotės instrukciją (jei nurodytas virimo intervalas, renkamės trumpesnį laiką, pavyzdžiui 6-9 min. – verdame 6 min. Jei nurodytas vienas laikas, atimame 3 min., pavyzdžiui, 9 min. – verdame 6 min. Makaronai turi būti kramtomi).
2. Riebaluose kepimui (pavyzdžiui, lydytame svieste) šiek tiek pakepiname pievagrybius.
3. Pagardiname prieskoniais (pagal skonį).
4. Viską sumaišome ir skanaujame.
Skanaus linki recepto autorė, maisto kursų vadovė Aistė Švetkauskė.