Labai greitai paruošiamas ir skanus patiekalas pietums. Išbandykite.
Makaronai su pievagrybiais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 80 g pievagrybių
- 60 g speltos makaronų pilno grūdo arba kietagrūdžių
- 8 g riebalų kepimui
- 0,5 g druskos pagal skonį
- 0,2 g pipirų pagal skonį
- 0,2 g kario pagal skonį
Paruošimas
- Išverdame makaronus pagal pakuotės instrukciją (jei nurodytas virimo intervalas, renkamės trumpesnį laiką, pavyzdžiui 6-9 min. – verdame 6 min. Jei nurodytas vienas laikas, atimame 3 min., pavyzdžiui, 9 min. – verdame 6 min. Makaronai turi būti kramtomi).
- Riebaluose kepimui (pavyzdžiui, lydytame svieste) šiek tiek pakepiname pievagrybius.
- Pagardiname prieskoniais.
- Viską sumaišome ir skanaujame. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 298kcal (15%)Angliavandeniai: 48gBaltymai: 10gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 17mgNatris: 259mgKalis: 388mg (19%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 200µg (25%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Kalcis: 13mg (2%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 24µg (12%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 39mg (10%)Fosforas: 182mg (26%)Selenas: 45µg (82%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Aistė Švetkauskė. Nuotraukos autorė: Sonata Jadeškienė