
Labai skanu su raugintais agurkais. Ar jūs mėgstate tokius patiekalus? Parašykite nuomonę komentaruose.
Malta jautiena įdarytas baklažanas su daržovėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 110 g jautienos maltos
- 1 baklažano
- 50 g morkų
- 50 g cukinijos
- 1 svogūno
- 1 morkos
- druskos
- pipirų
Paruošimas
- Į maltą jautieną dedame druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių, viską gerai išmaišome.
- Baklažanas supjaustytas riekelėmis bet ne iki galo, paliekant apie 1 cm nuo pagrindo.
- Baklažanas pabarstomas druska, pipirais.
- Į susidariusius baklažano tarpelius dedame paruoštą maltą jautieną.
- Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 1 val. Įpusėjus kepimui papildyti kepimo indą turimomis daržovėmis. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 246kcal (12%)Angliavandeniai: 25gBaltymai: 13gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 39mgNatris: 103mgKalis: 996mg (50%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 14g (56%)Vitaminas A: 9375µg (1172%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 17mg (21%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 17µg (23%)Kalcis: 61mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 81µg (41%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 58mg (15%)Fosforas: 187mg (27%)Selenas: 9µg (16%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Vanda Jadvyga Unčiūrienė