Deserto valgymui skirkite laiko ir dėmesio. Valgykite labai mažais kąsneliais, pajusdami visa skonių gamą. Tuomet pakaks ir mažo kiekio, ir riboti savęs nereikės. Mūsų smegenims pakanka mažo maisto kiekio, su sąlyga, kad mėgaujamės be lėkimo ir… kavos gėrimo.
Mangų ir pasiflorų sūrio pyragas
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
Pagrindui:
- 100 g sausainių, becukrių
- 40 g mango, sunokusio
Sūrio sluoksniui:
- 270 g pasiflorų tyrės, galima keisti trintu mangu
- 150 g graikiško jogurto
- 100 g rikotos
- 50 ml vandens, želatinos tirpinimui
- 10 g želatinos
Paruošimas
- Pagrindui virtuviniu trintuvu sutriname sausainius su mangu.
- Paruoštą pagrindo masę sudedame į torto formą (naudota 18 cm, nusegamais kraštais) ir gerai prispaudžiame.
- Paruošiame želatiną: želatiną užpilame kambario temperatūros vandeniu, paliekame 10 minučių, kad išbrinktų. Išbrinkusią želatiną pakaitiname vandens vonelėje (neužvirinkite!), kad ištirptų granulės.
- Į trintuvą sudedame rikotą, jogurtą, pasiflorų tyrę, paruoštą želatiną ir viską sutriname.
- Paruoštą sūrio masę supilame ant pyrago pagrindo, galime papuošti mango gabalėliais bei mėtų lapeliais bei dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 107kcal (5%)Angliavandeniai: 14gBaltymai: 5gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 0.2gMononesotieji riebalai: 0.4gTransriebalai: 0.001gCholesterolis: 13mgNatris: 53mgKalis: 132mg (7%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 432µg (54%)Vitaminas B6: 0.05mg (4%)Vitaminas B12: 0.1µg (4%)Vitaminas C: 10mg (13%)Vitaminas D: 0.02µgVitaminas E: 0.1mg (1%)Vitaminas K: 0.5µg (1%)Kalcis: 42mg (5%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 8µg (4%)Geležis: 0.5mg (4%)Manganas: 0.01mg (1%)Magnis: 11mg (3%)Fosforas: 56mg (8%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 0.2mg (2%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Liubov Stončaitienė