Kad pusryčiai būtų ne tik skanūs ir sveiki, bet ir suteiktų didelį sotumo jausmą, verta juos praturtinti baltymais. Tam puikiai tinka edamame pupelės. Jos puikus augalinių baltymų šaltinis, kurių 100 g yra net 12g baltymų. Be to, edamame pupelėse gausu skaidulų – jos palaiko gerą virškinimą, reguliuoja cukraus kiekį kraujyje ir padeda mažinti „blogojo“ cholesterolio kiekį.
Miežių ir bolivinės balandos košė su edamame pupelėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 60 g edamame pupelių
- 30 g miežinių kruopų
- 30 g bolivinės balandos
- kanapynės, pagal skonį, receptas>>
- druskos vrimui
Paruošimas
- Vakare perplauname bolivinės balandos sėklas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip sėklos pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesnės, o ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį ir bolivinę balandą bei gerai perplautas miežines kruopas kartu su nauju vandeniu (kad vos semtų) užverdame.
- Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Paruoštą bolivinės balandos ir miežių kruopų košę pagardiname edamame pupelėmis ir kanapine druska.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 296kcal (15%)Angliavandeniai: 47gBaltymai: 15gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 0.01gNatris: 396mgKalis: 566mg (28%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 16µg (2%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 17µg (23%)Kalcis: 63mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 248µg (124%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 137mg (37%)Fosforas: 329mg (47%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė