Šie miltai yra puikus ir maistingas pakaitalas kvietiniams miltams, suteikiantis jiems unikalų riešutų skonį, todėl juos galite naudoti bet kokiuose kepiniuose. Be to, skirtingai nei kvietiniai, migdolų miltai neturi glitimo, todėl puikiai tinka jo netoleruojantiems žmonėms.
Migdolų miltų sausainiai su šokolado gabaliukais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 3 v.š. riešutų sviesto
- 3 v.š. migdolų miltų
- 2 v.š. cukraus
- 2 v.š. ispaninio šalavijo sėklų, maltų
- 2 v.š. tamsaus šokolado, (galima keisti razinomis, riešutais ar mėgstamomis sėklomis)
- 1 v.š. kokosų miltų
- 0,5 v.š. kokosų aliejaus
- 1 a.š. kepimo miltelių
Paruošimas
- Ispaninio šalavijo sėklas sumalame ir sumaišome su 6 v.š. vandens, paliekame 10 min išbrinkti.
- Sumaišome kartu sausus ingredientus (išskyrus šokoladą).
- Masę sumaišome su ispaninio šalavijo sėklomis, riešutų sviestu ir kokosų aliejumi.
- Sudedame šokoladą ar kitus priedus.
- Padaliname tešlą į 6 dalis.
- Padarome rutuliukus, juos padėję ant kepimo popieriumi išklotos skardos suspaudžiame.
- Kepame 175°C 13-15 minučių.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 149kcal (7%)Angliavandeniai: 11gBaltymai: 4gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 1mgNatris: 75mgKalis: 112mg (6%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 4µg (1%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 103mg (13%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 6µg (3%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 47mg (13%)Fosforas: 105mg (15%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Audrone Slovecke Androsiunaite