Miso – tai vertingas fermentuotos sojos produktas. Puikus baltymų šaltinis. Tinka maišyti su aliejumi ir actu pikantiškiems padažams.
Miso sriuba su pilno grūdo makaronais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 35 min.
Kategorija Pietums, Sriuba
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 268 kcal

Ingredientai
  

  • 300 ml vandens
  • 40 g tofu sūrio
  • 20 g pilno grūdo makaronų
  • 20 g cukinijos
  • 20 g kininio bastučio (bok choy)
  • 1 v.š. miso pastos
  • 1 gluosninės kreivabudės
  • čili pipirų pagal skonį
  • lydyto sviesto kepimui

Paruošimas
 

  • Išverdame makaronus ir nuvarviname vandenį.
  • Keptuvėje apkepame gluosninę kreivabudę, kubeliais pjaustytą tofu sūrį.
  • Pasiruošiame cukinijų makaronus. Galima daryti su peiliu arba specialiu skutuku.
  • Užverdame vandenį, įdedame miso pastą ir gerai išmaišome.
  • Į dubenį dedame sojos bei cukinijų makaronus, apkepą tofu, grybus ir bok choy.
  • Tai padarius į dubenį supilame paruoštą miso sriubą, pagardiname čili ir skanaujame.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 268kcal (13%)Angliavandeniai: 30gBaltymai: 14gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 6gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 0.3gCholesterolis: 22mgNatris: 758mgKalis: 810mg (41%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 1279µg (160%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas B12: 0.03µg (1%)Vitaminas C: 14mg (18%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 0.3mg (3%)Vitaminas K: 16µg (21%)Kalcis: 104mg (13%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 82µg (41%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 56mg (15%)Fosforas: 260mg (37%)Selenas: 18µg (33%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Sriuba
Dieta: Diabetui
Gaminimo būdas: ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraitė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!