Miso – tai vertingas fermentuotos sojos produktas. Puikus baltymų šaltinis. Tinka maišyti su aliejumi ir actu pikantiškiems padažams.
Miso sriuba su pilno grūdo makaronais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 300 ml vandens
- 40 g tofu sūrio
- 20 g pilno grūdo makaronų
- 20 g cukinijos
- 20 g kininio bastučio (bok choy)
- 1 v.š. miso pastos
- 1 gluosninės kreivabudės
- čili pipirų pagal skonį
- lydyto sviesto kepimui
Paruošimas
- Išverdame makaronus ir nuvarviname vandenį.
- Keptuvėje apkepame gluosninę kreivabudę, kubeliais pjaustytą tofu sūrį.
- Pasiruošiame cukinijų makaronus. Galima daryti su peiliu arba specialiu skutuku.
- Užverdame vandenį, įdedame miso pastą ir gerai išmaišome.
- Į dubenį dedame sojos bei cukinijų makaronus, apkepą tofu, grybus ir bok choy.
- Tai padarius į dubenį supilame paruoštą miso sriubą, pagardiname čili ir skanaujame.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 268kcal (13%)Angliavandeniai: 30gBaltymai: 14gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 6gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 0.3gCholesterolis: 22mgNatris: 758mgKalis: 810mg (41%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 1279µg (160%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas B12: 0.03µg (1%)Vitaminas C: 14mg (18%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 0.3mg (3%)Vitaminas K: 16µg (21%)Kalcis: 104mg (13%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 82µg (41%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 56mg (15%)Fosforas: 260mg (37%)Selenas: 18µg (33%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraitė