Moliūguose gausu amino rūgšties – triptofanao, reikalingo gerai savijautai ir miegui. Triptofaną mūsų organizmas paverčia į serotoniną, kitaip dar vadinamą geros nuotaikos hormonu. Šio hormono ypatingai trūksta tamsiuoju metų laiku. O šis patiekalas ne tik suteiks daug naudingų maistinių medžiagų, bet ir nustebins svečius ar šeimyną. Paprasta, bet patiekimas fantastiškas. Skanaus!
Moliūgas, įdarytas pievagrybiais ir lęšių mišiniu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 1 moliūgo nedidelio
- 30 g raudonų lęšių
- 30 g juodų lęšių
- 60 g pievagrybių
- 50 g poro
- 1 v.š. pomidorų pastos
- 1 a.š. sviesto
- šlakelio alyvuogių aliejaus
- žiupsn. kario prieskonių
- žiupsn. pipirų
- žiupsn. aitriųjų pipirų
Paruošimas
- Išskobiame moliūgą.
- Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame 180°C orkaitėje apie 20 min.
- Kelias valandas mirkytus lęšius užverdame ir paliekame brinkti.
- Keptuvėje apkepame porą ir pievagrybius.
- Suberiame virtus lęšius.
- Pagardiname prieskoniais ir pomidorų pasta, viską išmaišome.
- Paruoštą įdarą sudedame į moliūgą ir kepame dar 10-15 min. orkaitėje.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 344kcal (17%)Angliavandeniai: 67gBaltymai: 16gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 1gCholesterolis: 5mgNatris: 97mgKalis: 2687mg (134%)Skaidulos: 12g (34%)Cukrūs: 22g (88%)Vitaminas A: 58506µg (7313%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 69mg (86%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 8mg (67%)Vitaminas K: 23µg (31%)Kalcis: 182mg (23%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 204µg (102%)Geležis: 9mg (64%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 114mg (30%)Fosforas: 411mg (59%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Audronė Mackevičienė