Moliūgas yra vitaminų A (beta karotino), C, E, B grupės, antioksidacinių flavanoidų bei mineralinių medžiagų (ypač kalio) šaltinis. Karotino moliūge penkiskart daugiau nei morkoje. Suvartoję 100 g moliūgo aprūpinsite save pakankamai dideliu vitamino A kiekiu. Šis vitaminas būtinas geram regėjimui, normaliai odos ir gleivinės būklei palaikyti.
Moliūgo ir avižų kruopų blyneliai
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
Blynams
- 400 g moliūgo
- 1 vnt. kiaušinio
- 3-4 v. š. avižų kruopų
- 1 v. š. tarkuotos apelsino žievelės
- 1 a. š. cinamono
Padažui
- 40 g natūralaus jogurto
- 20 g natūralių apelsino sulčių
- ciberžolės pagal skonį
- agavos sirupo pagal skonį
Paruošimas
- Avižų kruopas užmerkiame ir paliekame išbrinkti per naktį.
- Kiaušinio baltymą atskiriame nuo trynio. Baltymą išplakame iki standžių putų.
- Moliūgą sutarkuojame stambia tarka.
- Įmaišome trynį, tarkuotą apelsino žievele ir cinamoną.
- Į moliūgų masę sudedame išbrinkintas avižas, gerai išmaišome.
- Kartu įmaišome išplaktą baltymą.
- Kepimo skardą patepame kokosų aliejumi, išdėliojame suformuotus iš gautos masės blynų paplotėlius.
- Kepame iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.
- Sumaišome padažui skirtus ingredientus ir patiekiame su blynais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 411kcal (21%)Angliavandeniai: 72gBaltymai: 17gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 169mgNatris: 89mgKalis: 1739mg (87%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 19g (76%)Vitaminas A: 34446µg (4306%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 67mg (84%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 5mg (42%)Vitaminas K: 7µg (9%)Kalcis: 256mg (32%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 112µg (56%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 3mg (150%)Magnis: 128mg (34%)Fosforas: 493mg (70%)Selenas: 29µg (53%)Cinkas: 4mg (40%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Ginte Lan