Moliūgas yra vitaminų A (beta karotino), C, E, B grupės, antioksidacinių flavanoidų bei mineralinių medžiagų (ypač kalio) šaltinis. Karotino moliūge penkiskart daugiau nei morkoje. Suvartoję 100 g moliūgo aprūpinsite save pakankamai dideliu vitamino A kiekiu. Šis vitaminas būtinas geram regėjimui, normaliai odos ir gleivinės būklei palaikyti.
Moliūgo ir avižų kruopų blyneliai recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 1 day 15 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 1 day 35 min.
Kategorija Blynai, Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 411 kcal

Ingredientai
  

Blynams

  • 400 g moliūgo
  • 1 vnt. kiaušinio
  • 3-4 v. š. avižų kruopų
  • 1 v. š. tarkuotos apelsino žievelės
  • 1 a. š. cinamono

Padažui

  • 40 g natūralaus jogurto
  • 20 g natūralių apelsino sulčių
  • ciberžolės pagal skonį
  • agavos sirupo pagal skonį

Paruošimas
 

  • Avižų kruopas užmerkiame ir paliekame išbrinkti per naktį.
  • Kiaušinio baltymą atskiriame nuo trynio. Baltymą išplakame iki standžių putų.
  • Moliūgą sutarkuojame stambia tarka.
  • Įmaišome trynį, tarkuotą apelsino žievele ir cinamoną.
  • Į moliūgų masę sudedame išbrinkintas avižas, gerai išmaišome.
  • Kartu įmaišome išplaktą baltymą.
  • Kepimo skardą patepame kokosų aliejumi, išdėliojame suformuotus iš gautos masės blynų paplotėlius.
  • Kepame iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.
  • Sumaišome padažui skirtus ingredientus ir patiekiame su blynais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 411kcal (21%)Angliavandeniai: 72gBaltymai: 17gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 169mgNatris: 89mgKalis: 1739mg (87%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 19g (76%)Vitaminas A: 34446µg (4306%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 67mg (84%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 5mg (42%)Vitaminas K: 7µg (9%)Kalcis: 256mg (32%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 112µg (56%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 3mg (150%)Magnis: 128mg (34%)Fosforas: 493mg (70%)Selenas: 29µg (53%)Cinkas: 4mg (40%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Blynai, Pietums
Dieta: Vegetariškas
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Ginte Lan

5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!