Kepti burokėliai – sudėtinės dalys:
2 burokėlių šakniagumbiai
Pusė citrinos
Šaukštas lydyto sviesto ar šalto spaudimo saulėgrąžų arba alyvuogių aliejaus
Žiupsnelis nuplikytų ar mirkytų kmynų ir druskos
Kepti burokėliai – gaminimo žingsniai:
1. Burokėlius nuskutame ir sutarkuojame burokine tarka.
2. Suberiame į keptuvę kartu su riebalais ir apie 10 minučių maišydami pakepiname. Beje, jei burokėlius planuojame naudoti kaip garnyrą prie mėsos patiekalų, riebalų nenaudojame. Į šaltą keptuvę įpilame vandens, suberiame burokėlius ir užkaičiame keptuvę ir taip pakepiname. Jei valgysime kaip pagrindinį patiekalą – gaminame su riebalais.
3. Supilame šviežiai spaustas citrinos sultis, įberiame druskos, kmynų ir dar ~5 minutes maišydami pakepiname.
Viskas:) Jie neturi buti minkšti, bet jau ir ne kieti. Burokėliai išlieka traškūs, puikiai tinka ir kaip garnyras, ir kaip pagrindinis patiekalas vakarienei.
o jei toks derinys prie košės? galima ant riebaliukų pakepint?
Galima, man asmeniškai LABAI skanu su grikiu ar miežine koše:) (Vaida)
Sveiki. O kaip gi glikemijos indeksas? Juk virti burokeliai, kaip ir morkos, patampa gan krakmolinga daržove. O lieknėjant juk tai nepageidautina, argi ne taip? Ačiū už atsakymą.
teisingas klausimas:) Bet jei atkreiptumėte dėmesį burokėliai apdorojami labai mažai, taigi jų glikeminis indeksas išlieka pakankamai žemas.