Vienas iš daugelio morkų sulčių ir morkų privalumų yra tas, kad jose gausu antioksidantų, o tai labai naudinga stiprinant imuninę sistemą.
Morkų ir Briuselio kopūstų salotos
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 10 morkų mažų
- 5 Briuselio kopūstų
- 10 g ožkos fetos sūrio
- 10 g granatų sėklų
- 1 ciberžolės šaknies
- 2 v. š. apelsinų sulčių šviežių
- 1 a. š. kokosų aliejaus
- 1 skiltelės česnako
- 1 žiupsn. druskos
- 1 žiupsn. cinamono
- 2 lapelių baziliko
Paruošimas
- Morkas ir Briuselio kopūstus sumaišome su smulkintais česnakais.
- Gardiname kokosų aliejumi, apelsinų sultimis ir prieskoniais.
- Kepame orkaitėje, kad daržovės išliktų traškios viduje. Galima kepti ir karšto oro gruzdintuvėje.
- Šalia papjaustome fetos sūrio.
- Pabarstome granatų sėklų ir bazilikų.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 358kcal (18%)Angliavandeniai: 64gBaltymai: 10gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 7gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 9mgNatris: 520mgKalis: 2083mg (104%)Skaidulos: 18g (51%)Cukrūs: 31g (124%)Vitaminas A: 84410µg (10551%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 129mg (161%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 240µg (320%)Kalcis: 268mg (34%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 171µg (86%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 90mg (24%)Fosforas: 289mg (41%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Gintė Lan