Vienas iš daugelio morkų sulčių ir morkų privalumų yra tas, kad jose gausu antioksidantų, o tai labai naudinga stiprinant imuninę sistemą.
Morkų ir Briuselio kopūstų salotos recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Salotos, Užkandžiai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 358 kcal

Ingredientai
  

  • 10 morkų mažų
  • 5 Briuselio kopūstų
  • 10 g ožkos fetos sūrio
  • 10 g granatų sėklų
  • 1 ciberžolės šaknies
  • 2 v. š. apelsinų sulčių šviežių
  • 1 a. š. kokosų aliejaus
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 žiupsn. druskos
  • 1 žiupsn. cinamono
  • 2 lapelių baziliko

Paruošimas
 

  • Morkas ir Briuselio kopūstus sumaišome su smulkintais česnakais.
  • Gardiname kokosų aliejumi, apelsinų sultimis ir prieskoniais.
  • Kepame orkaitėje, kad daržovės išliktų traškios viduje. Galima kepti ir karšto oro gruzdintuvėje.
  • Šalia papjaustome fetos sūrio.
  • Pabarstome granatų sėklų ir bazilikų.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 358kcal (18%)Angliavandeniai: 64gBaltymai: 10gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 7gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 9mgNatris: 520mgKalis: 2083mg (104%)Skaidulos: 18g (51%)Cukrūs: 31g (124%)Vitaminas A: 84410µg (10551%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 129mg (161%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 240µg (320%)Kalcis: 268mg (34%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 171µg (86%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 90mg (24%)Fosforas: 289mg (41%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos, Užkandžiai
Dieta: Vegetariškas
Gaminimo būdas: Karšto oro gruzdintuvėje, Orkaitėje, Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė: Gintė Lan
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!