Morkos didina atsparumą infekcijoms, saugo nuo mažakraujystės. Morkos gali būti puikus užkandis norintiems išsaugoti sveiką svorį, nes jos suteikia didelį sotumo jausmą.
Morkų keksiukai su migdolų miltais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
510 balsų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 45 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 7 porcijos
Porcijoje 156 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g morkų
  • 100 g migdolų miltų
  • 2 kiaušinių
  • 30 g sviesto
  • 30 g apelsino sulčių
  • 2 v.š. klevų sirupo (tinka ir medus), reguliuoti pagal norimą skonį
  • 1 a.š. kepimo miltelių

Paruošimas
 

  • Morkas sutarkuojame smulkia tarka. Dedame kiaušinius, klevų sirupą, ištirpintą sviestą, įspaudžiame apelsino sultis.
  • Migdolų miltus sumaišome su kepimo milteliais ir po truputį įmaišome į morkų masę.
  • Dedame į keksiukų formeles ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 156kcal (8%)Angliavandeniai: 10gBaltymai: 5gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 0.4gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 0.1gCholesterolis: 56mgNatris: 121mgKalis: 108mg (5%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 3764µg (471%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.1µg (4%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas D: 0.3µg (6%)Vitaminas E: 0.4mg (3%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 87mg (11%)Varis: 0.02mg (2%)Folio rūgštis: 11µg (6%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 6mg (2%)Fosforas: 47mg (7%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 0.3mg (3%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Renata Sprainaitienė
4.8 12 votes
Patiko? Įvertinkite!