Kas gi nemėgsta desertinių varškės sūrelių? Turbūt pritarsite, kad tai ne tik mūsų vaikučių desertas. Parduotuvėse raibsta akys nuo sūrelių pasiūlos, su gausybe cukraus. Todėl Jums pateikiame tiesiog puikią alternatyvą pirktiniams sūreliams, o ir cukraus juose gerokai mažiau.
Naminiai kokosiniai varškės sūreliai su bruknių įdaru recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 40 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 10 porcijos
Porcijoje 161 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g varškės
  • 200 g juodojo šokolado
  • 2 v.š. bruknių uogienės
  • 1,5 v.š. skysto medaus
  • 1,5 v.š. kokoso drožlių
  • 1 v.š. grietinės

Paruošimas
 

  • Išlydome šokoladą ir juo plonu sluoksniu padengiame silikonines formeles (skirtos keksiukų kepimui).
  • Dedame į šaldiklį, kad šokoladas sustingtų (procedūrą pakartojame).
  • Varškę, medų, grietinę ir kokoso drožles trintuvu sutriname iki vientisos masės.
  • Į kiekvieną šokoladu padengtą formelę sluoksniais dedame varškę, po pusę šaukštelio uogienės ir vėl varškės masės.
  • Pripildytas formeles patalpiname keletui minučių į šaldiklį.
  • Kai masė sustingsta, viršų padengiame sluoksniu išlydyto šokolado ir vėl dedame į šaldiklį.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 161kcal (8%)Angliavandeniai: 14gBaltymai: 4gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 6gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 5mgNatris: 79mgKalis: 172mg (9%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 45µg (6%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 33mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 3µg (2%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 48mg (13%)Fosforas: 97mg (14%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Low Fat
Gaminimo būdas: Šaldiklyje
Recepto ir nuotraukos autorė Sabina Sate
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!