Pastarąjį dešimtmetį ypatingai išpopuliarėjo jogurtas. Studijos “Sulieknėk sveikai” vadovė, sveikos mitybos specialistė atkreipia dėmesį, kad jogurto sudėtinės dalys labai skiriasi. Jei jogurtą perkate – rinkitės pagal  tris kriterijus:
a) Kuo trumpiau galioja nuo pagaminimo datos, tuo geriau. Pavyzdžiui naminis jogurtas galioja 10 dienų, kartais ir ilgiau.
b) Kuo mažiau sudėtinių dalių – tuo sveikiau. Rinkitės tik natūralaus skonio jogurtus, būtinai skaitykite sudėtį, parašyta mažomis raidėmis.
c) Rekomenduoju rinktis įprasto riebumo jogurtus, nes ypatingai liesi, pavyzdžiui 0,5-1 proc. riebumo jogurtuose riebalai pakeisti paprastaisiais angliavandeniais, liaudiškai tariant cukrumi, kuris ne tik nesuteikia sotumo jausmo, bet ir skatina alkį. Minėtos sudėtinės dalys nebus pažymėtos ant pakuotės, nes struktūra keičiama gamybos procese, o tokiu atveju pagal įstatymą neprivaloma rašyti.
Jogurto gaminimas – labai paprasta procedūra. Be to, jei jūsų šeima didesnė, sutaupysite nemažai pinigų.
Naminis jogurtas – sudėtinės dalys:
– Pienas. Jei yra galimybė – pirkti pieną ne iš parduotuvės, kad jis būtų nehomogenizuotas. Pieno kiekis – kiek norėsite jogurto pasigaminti, pvz. 1-1,5 litro.
– Jogurtas. Iš pradžių reikės pirkto, pvz. natūralaus (be priedų) jogurto, užteks ir mažo indelio.
 

Naminis jogurtas – gaminimo žingsniai: 
– Storadugniame puode užverdame pieną, atvėsiname iki maždaug +37-43 laipsnių Celsijaus. Pieną sumaišome, kad būtų vienodos temperatūros. Jei neturite termometro – pravers jūsų pirštas – jei išlaikote įkištą pirštą skaičiuodami iki 5, tai temperatūra jau tinkama.
– Nuimame susidariusią pieno plėvelę,
– įdedame mažą indelį jogurto,
– gerai sumaišome, uždegiame, užklojame rankšluostėliu, kad būtų šilta.
– ~10 val. paliekame stovėti kambario temperatūroje, jei labai šilta namie gali užtekti ir 5 valandų.
– Sutirštėjusį jogurtą dedame į šaldytuvą.

Valgydami galite įsidėti trintų uogų, avižų ar kviečių sėlenų ar naudoti užpilui salotoms. Kai matote, kad baigiasi – vėl pasigaminate, tik jau naudojate savo jogurtą.