Didžiausia naminio majonezo problema – pagaminamas didelis kiekis, kurį reikia sunaudoti per tris dienas. Gaminant majonezą – svarbus kiaušinio ir aliejaus santykis. Taigi šią problemą galime paprastai išspręsti pasirinkdami putpelių kiaušinį, vietoje vištos. Tokiu atveju galime pasigaminti 100-150 ml sveiko majonezo, kupino nesočiųjų riebalinių rūgščių.
Naminis majonezas – sudėtinės dalys:
1 putpelės kiaušinis
1 šaukštelis garstyčių
1 šaukštas citrinos sulčių
100-150 ml šalto spaudimo aliejaus, klasikiniame variante naudojamas alyvuogių, bet man asmeniškai per aštrus skonis, taigi naudoju saulėgrąžų. Skaičiau, kad ypatingai skanu su graikinių riešutų aliejumi. Jei išbandysite- būtinai pasidalinkite ar patiko:)
Naminis majonezas – gaminimo žingsniai:
1. Nuplauname kiaušinį su soda ir nuplikome verdančiu vandeniu.
2. Į maišytuvą įmušame putpelės kiaušinį, įdedate garstyčias ir citrinos sultis.
2. Plakdami lėtai pilame šalto spaudimo alyvuogių aliejų, kol konsistencija bus panaši į majonezą.
3. Majonezą skaniname druska ir pipirais. Viską gerai išmaišome.