Petražolėse yra daug įvairių naudingų maistinių medžiagų: vitaminų A, K, C, E, tiamino, riboflavino, niacino, vitaminų B6 ir B12, pantoteno rūgšties, cholino, folatų, kalcio, geležies, magnio, mangano, fosforo, kalio, cinko ir vario.
Naminis petražolių pesto padažas recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 5 min.
Kategorija Padažai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 8 porcijos
Porcijoje 73 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g petražolių
  • 50 g anakardžių riešutų
  • 25 g kietojo sūrio
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. migdolų aliejaus
  • 1 a.š. juodgrūdžių aliejaus
  • žiupsn. druskos

Paruošimas
 

  • Anakardžių riešutus pamirkome, perskalaujame.
  • Visus ingredientus dedame į smulkintuvą (blenderį) ir sutriname iki vientisos masės.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 73kcal (4%)Angliavandeniai: 3gBaltymai: 2gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 2mgNatris: 32mgKalis: 113mg (6%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 1074µg (134%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 17mg (21%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 208µg (277%)Kalcis: 35mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 21µg (11%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 25mg (7%)Fosforas: 55mg (8%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Padažai
Dieta: Augalinis
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Birutė Vitkauskienė
1.3 3 votes
Patiko? Įvertinkite!