Speltos miltai yra maistingi, nesmulkintų grūdųmiltai, kurie turi didesnį kiekį baltymų, skaidulų ir B grupės vitaminų neikviečiai, ir yra lengviau virškinami, kadangi lengviau tirpsta vandenyje.
Natūraliai spalvingi speltos miltų lietiniai blynai
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 ml pieno
- 150 ml vandens
- 120 g speltos miltų
- 1 kiaušinio
- klevų sirupo pagal skonį
- žiupsn. druskos
- lydyto sviesto kepimui
Spalvoms išgauti:
- 100 g špinatų
- 1 burokėlio virto, nedidelio
- 1 a.š. ciberžolės
Paruošimas
- Atskiruose indeliuose špinatus, ciberžolę irsutarkuotą burokėlį užpilame verdančiu vandeniu, kad produktai būtų apsemti.
- Užmaišome tešlą lietiniams iš speltos miltų, vandensir pieno (naudokite santykiu 1:1), kiaušinio, druskos ir klevų sirupo.
- Lietinių tešlą padaliname į 3 dalis.
- Ciberžolės košelę sumaišome su viena tešlos dalimi.
- Špinatus išimame iš vandens ir sumalame (galima malti kartu su tešla).
- Trečiai daliai panaudojame nuo burokėlio nusunktą skystį.
- Kepame lietinius ant lydyto sviesto.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 262kcal (13%)Angliavandeniai: 37gBaltymai: 10gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 1gCholesterolis: 67mgNatris: 129mgKalis: 376mg (19%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 3377µg (422%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 11mg (14%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 162µg (216%)Kalcis: 108mg (14%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 102µg (51%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 41mg (11%)Fosforas: 100mg (14%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Dina Juškienė