Speltos miltai yra maistingi, nesmulkintų grūdųmiltai, kurie turi didesnį kiekį baltymų, skaidulų ir B grupės vitaminų neikviečiai, ir yra lengviau virškinami, kadangi lengviau tirpsta vandenyje.
Natūraliai spalvingi speltos miltų lietiniai blynai recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 45 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 3 porcijos
Porcijoje 262 kcal

Ingredientai
  

  • 150 ml pieno
  • 150 ml vandens
  • 120 g speltos miltų
  • 1 kiaušinio
  • klevų sirupo pagal skonį
  • žiupsn. druskos
  • lydyto sviesto kepimui

Spalvoms išgauti:

  • 100 g špinatų
  • 1 burokėlio virto, nedidelio
  • 1 a.š. ciberžolės

Paruošimas
 

  • Atskiruose indeliuose špinatus, ciberžolę irsutarkuotą burokėlį užpilame verdančiu vandeniu, kad produktai būtų apsemti.
  • Užmaišome tešlą lietiniams iš speltos miltų, vandensir pieno (naudokite santykiu 1:1), kiaušinio, druskos ir klevų sirupo.
  • Lietinių tešlą padaliname į 3 dalis.
  • Ciberžolės košelę sumaišome su viena tešlos dalimi.
  • Špinatus išimame iš vandens ir sumalame (galima malti kartu su tešla).
  • Trečiai daliai panaudojame nuo burokėlio nusunktą skystį.
  • Kepame lietinius ant lydyto sviesto.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 262kcal (13%)Angliavandeniai: 37gBaltymai: 10gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 1gCholesterolis: 67mgNatris: 129mgKalis: 376mg (19%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 3377µg (422%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 11mg (14%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 162µg (216%)Kalcis: 108mg (14%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 102µg (51%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 41mg (11%)Fosforas: 100mg (14%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Blynai, Pietums, Pusryčiams
Dieta: Low Fat
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Dina Juškienė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!