
Dar viena puiki pusryčių košės idėja verta įvertinimo. Išbandykite patys, tikrai nenusivilsite ir galbūt net atrasite mėgstamiausią skonį ;)
Nekepintų grikių košė su pievagrybiais, cukinija
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 60 g grikių nekepintų
- 1 svogūno
- 20 g cukinijos
- 3 pievagrybių
- 2 pomidorų saulėje džiovintų
- lydyto sviesto kepimui
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Grikiai mirkyti per naktį, ryte praplauti, užvirinti, brinkinti.
- Ant lydyto sviesto apkepiname svogūnus, pievagrybius, cukiniją su trupučiu druskos ir pipirų.
- Apkepintas daržoves sumaišome su grikiais, sudedame saulėje džiovintus pomidorus (aliejaus perteklių nuimti su popieriniu rankšluosčiu).
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 312kcal (16%)Angliavandeniai: 58gBaltymai: 12gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 11mgNatris: 94mgKalis: 798mg (40%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 125µg (16%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 14mg (18%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 36mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 53µg (27%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 162mg (43%)Fosforas: 301mg (43%)Selenas: 10µg (18%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotrauka: Natalijos