Sveikas pusryčių pasirinkimas. Paragaukite ir nepamirškite palikti atsiliepimo komentaruose.
Nekepintų grikių košė su sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 100 g grikių kruopų
- 25 g kietojo sūrio
- 1 g druskos
Paruošimas
- Vakare perplauname grikių kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Tik užvirus išjungiame bei paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 10-15 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Pagamintą grikių košę pagardiname sutarkuotu sūriu ir išmaišome. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 209kcal (10%)Angliavandeniai: 36gBaltymai: 9gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 10mgNatris: 273mgKalis: 230mg (12%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 85µg (11%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Kalcis: 72mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 15µg (8%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 118mg (31%)Fosforas: 218mg (31%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Natalija Masevičienė