Desertas be cukraus ir kakavos! Visiškas atradimas! Karobas – 100% natūraus produktas su dideliu gliukozės, sacharozės kiekiu, naudojamas kaip cukraus pakaitalas. Skoniu karobas primena kakavą ir šokoladą, bet jame nėra kofeino ir teobromino. Karobe nėra oksalo rūgšties, kuri stabdo kalcio ir cinko įsisavinimą. Kadangi tai natūraliai saldus mažo kaloringumo produktas, jis mažina poreikį kaloringiems saldumynams. Jame ne tik nėra cholesterolio, bet jis taip pat padeda organizmui sumažinti cholesterolio įsisavinimą. Karobas reguliuoja žarnyno veiklą: jame yra daug netirpios ląstelienos. Jis vertingas dėl didelio kompleksinių angliavandenių lygio, vitaminų A, B1, B2, B3 ir mineralinių medžiagų: kalcio, fosforo, kalio, magnio, geležies, mangano, bario, vario, nikelio, turi antioksidacinių savybių. Rekomenduojama vartoti kasdien bent po 20 g.
Obuolių griežinėliai su „šokoladiniu“ kremu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
00 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 152 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g obuolio
  • 30 g kokoso pieno 18 proc. riebumo
  • 20 g karobo cukraus pakaitalo
  • kokoso drožlių pabarstymui

Paruošimas
 

  • Tarpusavyje sumaišome kokoso pieną ir karobą.
  • Gauta mase aptepame obuolio griežinėlius, barstome kokoso drožlėmis. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 152kcal (8%)Angliavandeniai: 20gBaltymai: 2gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 7gCholesterolis: 1mgNatris: 15mgKalis: 203mg (10%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 14g (56%)Vitaminas A: 54µg (7%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 5mg (6%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 36mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 7µg (4%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 18mg (5%)Fosforas: 43mg (6%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė: Giedrė Renevė
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!