Šioje žuvyje esančios medžiagos reguliuoja cholesterolio, gliukozės lygį kraujyje, saugo nuo širdies-kraujagyslių ligų bei diabeto. Stiprina imunitetą ir palaiko gerą nuotaiką.
Orkaitėje kepta lydeka su morkomis ir burokėliais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 35 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 187 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g lydekos
  • 1 morkos
  • 40 g burokėlių
  • 2 skiltelių česnako
  • žiupsn. prieskonių žuviai

Paruošimas
 

  • Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
  • Daržoves susmulkiname ir pašauname į orkaitę 30 minučių. Galima kepti ir karšto oro gruzdintuvėje, tik laikas bus trumpesnis.
  • Žuvį pagardiname prieskoniais.
  • Ant jos dedame perpjautus česnakus.
  • Likus 15-20 minučių, pašauname ir žuvį 5-8min.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 187kcal (9%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 31gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 59mgNatris: 133mgKalis: 744mg (37%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 10312µg (1289%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 50µg (2000%)Vitaminas C: 13mg (16%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 9µg (12%)Kalcis: 130mg (16%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 62µg (31%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 66mg (18%)Fosforas: 378mg (54%)Selenas: 28µg (51%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Low Calorie, Low Fat
Gaminimo būdas: Karšto oro gruzdintuvėje, Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Rasa Vai
5 3 votes
Patiko? Įvertinkite!