Plekšnė – daugiausia jodo turinti žuvis. Išskyrus jūros dumblius, nėra kito maisto produkto, kuriame būtų toks didelis jodo kiekis. Retas iš mūsų gauna pakankamai jodo, o jis būtinas normaliai skydliaukės veiklai palaikyti. Jei skydliaukės veikla sutrinka, jau lauk bėdų: nuo blogos nuotaikos iki prastos talijos.
Orkaitėje kepta plekšnė su pomidorais ir pastarnokais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 1 plekšnės
- 150 g pomidorų
- 100 g pastarnokų, tinka ir ropės
- 1 svogūno
- 1 citrinos
- krapų pagal skonį
- petražolių pagal skonį
Paruošimas
- Pomidorus perpjauname pusiau, pastarnoką supjaustome riekelėmis, svogūną skiltelėmis.
- Daržoves ir perpjautą citriną pusiau sudedame į kepimo indą, paliekame vietos žuviai ir kepame 200 C orkaitėje 20 min.
- Po 20 min. kartu į indą įdedame plekšnę, ant jos uždedame sviesto gabaliukus ir kepame 10 min.
- Iškepus – pabarstome smulkintais žalumynais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 311kcal (16%)Angliavandeniai: 34gBaltymai: 40gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 144mgNatris: 181mgKalis: 1611mg (81%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 16g (64%)Vitaminas A: 2201µg (275%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 3µg (120%)Vitaminas C: 104mg (130%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 37µg (49%)Kalcis: 147mg (18%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 108µg (54%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 93mg (25%)Fosforas: 465mg (66%)Selenas: 65µg (118%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė