
Žvėriena turi santykinai nedaug riebalų, be to, užaugusi be hormoninių preparatų ir antibiotikų. Kepant žemoje temperatūroje mėsa tampa minkštutėlė.
Orkaitėje keptas žvėrienos kumpis su žolelėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 350 g žvėrienos kumpio
- 10 g imbiero, šviežio
- 1 a.š. baziliko
- 1 a.š. mairūno
- 1 a.š. kalendros
- 1 a.š. čiobrelių
- 2 skiltelių česnako
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Žvėrienos kumpį ištriname prieskoninėmis žolelėmis.
- Sutarkuojame šviežią imbierą, česnaką. Šiuo mišiniu ištriname mėsą.
- Mėsą dedame į šaldytuvą ir marinuojame 12 val.
- Prieš kepant mėsą ištriname ją druska. Kumpį kepame kepimo rankovėje ~ 4 val. 100 ℃ orkaitėje.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 440kcal (22%)Angliavandeniai: 4gBaltymai: 81gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 298mgNatris: 220mgKalis: 1194mg (60%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 0.2g (1%)Vitaminas A: 116µg (15%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 22µg (880%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 5µg (7%)Kalcis: 41mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 17µg (9%)Geležis: 13mg (93%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 90mg (24%)Fosforas: 722mg (103%)Selenas: 35µg (64%)Cinkas: 7mg (70%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Sandra Braziuliene