Šamas man labai patiko, rašo Natalija Masevičienė, kuri gamino ir atsiuntė nuotrauką. Nuotraukos autorė taip paruoštą žuvį valgė su tokiomis salotomis: vyšniniai pomidorai, šiaudeliais pjaustyta cukinija ir agurkas, šiek tiek paprikos, mėlynojo svogūno, apšlakstyta citrinos sultimis, druska, pipirais, ypač tyru alyvuogių aliejumi. O Jūs ar mėgstate šamą ir kaip jį gaminate, pasidalinkite komentaruose.
Orkaitėje kepti šamo file kepsneliai marinuoti su sojos padažu recepto įvertinimas. Išbandei? Kviečiame įvertinti:
00 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei

Ingredientai
  

  • 200 g šamo filė

Marinatui:

  • 1 tbsp sojos padažas
  • 0,5 stick citrinos sultys, šviežiai spaustos
  • 1 tbsp ypač tyras alyvuogių aliejus
  • 1 tsp grūdėtos garstyčios
  • 3 stick česnako skiltelės (sutrintos)
  • 2 pinch druska, pipirai

Paruošimas
 

  • Žuvį nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
  • Iš marinatui skirtų ingredientų, paruošiame marinatą.
  • Marinatu aptepame žuvį ir paliekame stovėti (marinuotis) apie 2 val., galima ir ilgiau, jeigu dideli žuvies gabalai.
  • Po 2 val marinavimo, sudėti ant kepimo popieriaus, pašauti į 180 temp. įkaitintą orkaitę. Kepti apie 12 minučių. Žuvis turi likti sultinga. Skanaus.

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!