Orkaitėje kepti šamo file kepsneliai marinuoti su sojos padažu

Šamas man labai patiko, rašo Natalija Masevičienė, kuri gamino ir atsiuntė nuotrauką. Nuotraukos autorė taip paruoštą žuvį valgė su tokiomis salotomis: vyšniniai pomidorai, šiaudeliais pjaustyta cukinija ir agurkas, šiek tiek paprikos, mėlynojo svogūno, apšlakstyta citrinos sultimis, druska, pipirais, ypač tyru alyvuogių aliejumi. O Jūs ar mėgstate šamą ir kaip jį gaminate, pasidalinkite komentaruose.
00 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei

Ingredientai
  

  • 200 g šamo filė

Marinatui:

  • 1 tbsp sojos padažas
  • 0,5 stick citrinos sultys, šviežiai spaustos
  • 1 tbsp ypač tyras alyvuogių aliejus
  • 1 tsp grūdėtos garstyčios
  • 3 stick česnako skiltelės (sutrintos)
  • 2 pinch druska, pipirai

Paruošimas
 

  • Žuvį nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
  • Iš marinatui skirtų ingredientų, paruošiame marinatą.
  • Marinatu aptepame žuvį ir paliekame stovėti (marinuotis) apie 2 val., galima ir ilgiau, jeigu dideli žuvies gabalai.
  • Po 2 val marinavimo, sudėti ant kepimo popieriaus, pašauti į 180 temp. įkaitintą orkaitę. Kepti apie 12 minučių. Žuvis turi likti sultinga. Skanaus.
Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Gaminimo būdas: Orkaitėje
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!