
Daugelis įpratę gaminti įprastus varškėčius tik iš varškės ir keleto papildomų ingredientų bei keptus keptuvėje. Tačiau ar esate išbandę ką nors įdomiau? Pavyzdžiui, kaip šiame recepte, papildomai įdėti trinto persimono, kuris tarsi natūralus saldiklis ir kepti orkaitėje? Išbandykite – šie varškėčiai iškepa drėgni, minkšti ir be papildomų riebalų.
Orkaitėje kepti varškėčiai su persimonu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 180 g varškės
- 180 g persimono
- 4 v.š. speltos miltų, pilno grūdo
- 1 kiaušinio
- 2 a.š. chia sėklų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
Paruošimas
- Persimoną nulupame, supjaustome stambesniais gabalėliais.
- Į maisto smulkintuvą sudedame varškę, persimoną, kiaušinį ir sutriname.
- Į gautą masę suberiame miltus, kepimo miltelius, chia sėklas ir išmaišome.
- Gautą masę dedame į kepimo formeles ir kepame 180 C orkaitėje, apie 30 min.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 314kcal (16%)Angliavandeniai: 47gBaltymai: 16gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 97mgNatris: 548mgKalis: 420mg (21%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 247µg (31%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 59mg (74%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 0.3mg (3%)Vitaminas K: 0.1µgKalcis: 254mg (32%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 23µg (12%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 0.1mg (5%)Magnis: 24mg (6%)Fosforas: 288mg (41%)Selenas: 18µg (33%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Virginija Dobiliene