Daugelis įpratę gaminti įprastus varškėčius tik iš varškės ir keleto papildomų ingredientų bei keptus keptuvėje. Tačiau ar esate išbandę ką nors įdomiau? Pavyzdžiui, kaip šiame recepte, papildomai įdėti trinto persimono, kuris tarsi natūralus saldiklis ir kepti orkaitėje? Išbandykite – šie varškėčiai iškepa drėgni, minkšti ir be papildomų riebalų.
Orkaitėje kepti varškėčiai su persimonu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 314 kcal

Ingredientai
  

  • 180 g varškės
  • 180 g persimono
  • 4 v.š. speltos miltų, pilno grūdo
  • 1 kiaušinio
  • 2 a.š. chia sėklų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos

Paruošimas
 

  • Persimoną nulupame, supjaustome stambesniais gabalėliais.
  • Į maisto smulkintuvą sudedame varškę, persimoną, kiaušinį ir sutriname.
  • Į gautą masę suberiame miltus, kepimo miltelius, chia sėklas ir išmaišome.
  • Gautą masę dedame į kepimo formeles ir kepame 180 C orkaitėje, apie 30 min.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 314kcal (16%)Angliavandeniai: 47gBaltymai: 16gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 97mgNatris: 548mgKalis: 420mg (21%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 247µg (31%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 59mg (74%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 0.3mg (3%)Vitaminas K: 0.1µgKalcis: 254mg (32%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 23µg (12%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 0.1mg (5%)Magnis: 24mg (6%)Fosforas: 288mg (41%)Selenas: 18µg (33%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Low Fat
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Virginija Dobiliene
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!