Kai kurių vitaminų bei mineralinių medžiagų (fosforo, geležies) vištienoje yra net 3 kartus daugiau nei kitos rūšies mėsoje.
Orkaitėje kepti vištienos kukuliai su moliūgais ir morkomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 600 g vištienos maltos
- 250 g moliūgo
- 2 morkų
- 1 svogūno
- 4 v.š. gysločių luobelių
Paruošimas
- Morkas, moliūgą, svogūną sutarkuojame.
- Į maltą vištieną sudedame tarkuotas daržoves.
- Suberiame gysločio luobelių ir viską išmaišome.
- Iš vištienos masės formuojame nedidelius kukulius, maždaug stalo teniso kamuoliuko dydžio.
- Pašauname į 180 °C orkaitę, 15 minučių.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 304kcal (15%)Angliavandeniai: 11gBaltymai: 23gRiebalai: 18gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 8gTransriebalai: 1gCholesterolis: 90mgNatris: 103mgKalis: 566mg (28%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 8635µg (1079%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 12mg (15%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 37mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 27µg (14%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 40mg (11%)Fosforas: 217mg (31%)Selenas: 18µg (33%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Dalia Matjod
Nepatiko dėl nuo luobelių atsirandančio tąsumo. Kuo būtų galima pakeisti?🤔
Avižų sėlenomis, trintomis su bulvine tarka morkomis arba kopūstais