Iškart pamėgsite šį užkandį, o taip pat tiks ir svečius pavaišinti. Ar Jūs gaminate tokius? Pasidalinkite komentaruose.
Orkaitėje keptos pikantiškos morkų lazdelės recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.84 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 35 min.
Iš viso 45 min.
Kategorija Užkandžiai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 172 kcal

Ingredientai
  

  • 2 morkų didesnės
  • 1 v. š. sezamų aliejaus tinka ir kitoks
  • 1 v. š. kietojo sūrio
  • 2 skiltelės česnako
  • 0,5 a. š. rūkytos paprikos miltelių
  • 2 g raudonėlio
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Padažui:

  • 150 g graikiško jogurto
  • 1 v. š. kietojo sūrio
  • 1 a. š. raudonėlio
  • 1 a. š. saldžiarūgščio padažo

Paruošimas
 

Morkų paruošimas:

  • Supjaustome morkas norimomis lazdelėmis.
  • Išdėliojame ant skardos morkas ir kepame 200°C orkaitėje apie 20 – 25 min. Praėjus pusei laiko, pavartyti. Morkos turi likti traškios, neperkepti.
  • Į dubenį su aliejumi įspaudžiame česnako, suberiame prieskonius, sūrį ir išmaišome.
  • Išėmus iškepusias morkas, jas apibarstome pasiruoštu prieskonių ir sūrio mišiniu.

Padažo paruošimas:

  • Kol kepa morkos, pasiruošiame padažą iš išvardintų ingredientų.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 172kcal (9%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 11gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 10mgNatris: 163mgKalis: 336mg (17%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 12273µg (1534%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 5mg (6%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 20µg (27%)Kalcis: 179mg (22%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 21µg (11%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 20mg (5%)Fosforas: 157mg (22%)Selenas: 9µg (16%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Užkandžiai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje, Šviežia
3.6 5 votes
Patiko? Įvertinkite!