Orkaitėje keptos pikantiškos morkų lazdelės

Indrė Žemaitytė‎ rašo, kad labai mėgsta pati užkandžiams, o taip pat ir svečius pavaišinti. Ar Jūs gaminate tokius? Pasidalinkite komentaruose.
00 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 35 min.
Kategorija Užkandžiai

Ingredientai
  

  • 2 morkos didesnės
  • 1 v.š. aliejaus recepte – sezamų
  • druskos
  • pipirų
  • 2 skiltelės česnako
  • 0,5 a.š. rūkytos paprikos miltelių
  • 2 g raudonėlio
  • 1 v.š. kietojo sūrio

Padažui:

  • 150 g graikiško jogurto
  • 1 a.š. raudonėlio
  • 1 a.š. saldžiarūgščio padažo
  • 1 v.š. kietojo sūrio

Paruošimas
 

Morkų paruošimas:

  • Supjaustome morkas norimomis lazdelėmis.
  • Išdėliojame ant skardos morkas ir kepame 200°C orkaitėje apie 20 – 25 min. Praėjus pusei laiko, pavartyti. Morkos turi likti traškios, neperkepti.
  • Į dubenį su aliejumi įspaudžiame česnako, suberiame prieskonius, sūrį ir išmaišome.
  • Išėmus iškepusias morkas, jas apibarstome pasiruoštu prieskonių ir sūrio mišiniu.

Padažo paruošimas:

  • Kol kepa morkos, pasiruošiame padažą iš išvardintų ingredientų.
Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Užkandžiai
Gaminimo būdas: Orkaitėje
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!