Taip įdarytą papriką labai skanu valgyti su menkės filė, gausiai apibarstyta ciberžole.
Paprika įdaryta pievagrybiais, morkomis ir svogūnais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 40 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 180 kcal

Ingredientai
  

  • 1 paprikos
  • 2 morkų
  • 1 svogūno
  • 5 g lydyto sviesto
  • 2 g ciberžolės
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Keptuvėje ant ištirpinto sviesto, apkepame morkas ir svogūną. Daržovės turi likti traškios.
  • Skaniname druska ir pipirais.
  • Išvalome paprikos vidų, nupjaudami „kepurėlę“.
  • Į paruoštą papriką sudedame daržovių kepinį.
  • Dedame į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepame 15 – 20 min.
    Skanu valgyti vieną su salotomis ar tiek su kepta žuvimi.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 180kcal (9%)Angliavandeniai: 33gBaltymai: 4gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 0.2gCholesterolis: 11mgNatris: 167mgKalis: 950mg (48%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 17g (68%)Vitaminas A: 25644µg (3206%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 0.01µgVitaminas C: 226mg (283%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 25µg (33%)Kalcis: 82mg (10%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 120µg (60%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 49mg (13%)Fosforas: 124mg (18%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Liudmila Svetikienė
3.7 3 votes
Patiko? Įvertinkite!