Taip įdarytą papriką labai skanu valgyti su menkės filė, gausiai apibarstyta ciberžole.
Paprika įdaryta pievagrybiais, morkomis ir svogūnais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 120 g žuvies tinka menkė
- 1 paprikos
- 2 morkų
- 1 svogūno
- 5 g lydyto sviesto
- 2 g ciberžolės
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Keptuvėje ant ištirpinto sviesto, apkepame morkas ir svogūną. Daržovės turi likti traškios.
- Skaniname druska ir pipirais.
- Išvalome paprikos vidų, nupjaudami „kepurėlę“.
- Į paruoštą papriką sudedame daržovių kepinį.
- Dedame į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepame 15 – 20 min.
- Keptuvėje, ant įkaitinto lydyto sviesto, iš abiejų pusių, apkepame žuvį.
- Prieš baigiant kepti, tolygiai pabarstome ciberžole ir kitais mėgiamais prieskoniais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 268kcal (13%)Angliavandeniai: 31gBaltymai: 25gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 62mgNatris: 231mgKalis: 1352mg (68%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 20795µg (2599%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 235mg (294%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 17µg (23%)Kalcis: 103mg (13%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 84µg (42%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 82mg (22%)Fosforas: 353mg (50%)Selenas: 41µg (75%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Liudmila Svetikienė