Panašu į paprikų „balandėlius”, tik vietoje ryžių čia naudojami lęšiai, o paprikos, perpjautos pusiau, kepamos orkaitėje.
Porcijų kiekis : 1, Kcal 359
Įdarytos paprikos – sudėtinės dalys:
150 g saldžiosios paprikos
40 g raudonųjų lęšių
20 g saliero lapkočio (stiebo)
50 g oranžinio moliūgo
2 g maltos kalendros arbaciberžolės
1 g saldžiųjų paprikų miltelių
1 g asafetidos (kvapiosios ferulos)
2 g maltų juodųjų pipirų
3 g druskos
2 g krapų svieziu arba dziovintu
10 g alyvuogių aliejaus
50 g brinzos (surio), sutarkuoto burokine tarka.
Recepte nurodytas daržoves galite pakeisti ir kitomis, Jūsų mėgiamomis.
 Įdarytos paprikos – ruošimo žingsniai:
1. Lęšius suberiame į dubenį, užpilame šiltu vandeniu ir atidedame mirkti mažiausiai 2 valandoms.

2. Išmirkusius lęšius nupilame, perplauname ir užpilame šviežiu vandeniu.
3. Užkaičiame virti. Dvi valandas mirkyti žalieji lęšiai išvirs per 15 minučių.
4. Paprikas nuplauname, perpjauname išilgai pusiau, išvalome sėklytes ir kuriam laikui atidedame.
5. Saliero stiebą ir moliūgą supjaustome smulkiais kubeliais.
6. Saliero gumbą arba pastarnoką sutarkuojame burokine tarka.
7. Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame asafetidą (česnaką), suberiame daržoves ir išmaišome.
8. Suberiame ciberžolę, paprikų miltelius ir  maltą kalendrą.
9. Kepame daržoves, kol švelniai apskrus, tuomet įpilame kelis šaukštus lęšių nuoviro ir sumažiname ugnį, keptuvę uždengiame ir troškiname, kol daržovės suminkštės.
10. Išvirusius lęšius nukošiame, sukrečiame į troškintas daržoves, išmaišome, pasūdome ir pagardiname maltais juodaisiais pipirais, petražole. Nukaičiame keptuvę.
11. Orkaitę įkaitiname iki 175oC. Kepimo skardą išklojame sviestiniu popieriumi.
12. Paprikų puseles įdarome paruošta lęšių mase ir sudedame ant paruoštos skardos bei pašauname į įkaitintą orkaitę.
13. Kepame apie 30-35 minutes, arba kol paprikos suminkštės.
14. Likus iki kepimo pabaigos 7-8 minutėms, paprikas trumpam ištraukiame ir pabarstome tarkuotu sūriu.
15. Iškepusias įdarytas paprikas pabarstykite smulkiai sukapotais krapais ir patiekite dar karštas.
Teksto ir nuotraukų autorius Aistė www.jogosmityba.lt