Išskirtinė šių kruopų savybė – didelis fosforo kiekis jose. Perlinėse kruopose jo yra beveik dvigubai daugiau nei bet kuriose kitose! Dėl šios priežasties jos ypač vertinamos sportuojančių, nes fosforas yra raumenis aprūpinantis mikroelementas. Be to, jis svarbus ir protinei veiklai bei normaliai medžiagų apykaitai palaikyti
Perlinės kruopos su keptais pomidorais ir svogūnais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g perlinių kruopų
- 2 pomidorų
- 1 svogūno
- 1 v.š. pomidorų pastos
Paruošimas
- Kruopas perplauname ir užmerkiame nakčiai.
- Ryte užverdame ir paliekame brinkti.
- Pakepiname supjaustytą svogūną su pomidorais ir pomidorų pasta.
- Viską sumaišome su perlinėmis kruopomis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 227kcal (11%)Angliavandeniai: 50gBaltymai: 7gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 76mgKalis: 593mg (30%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 1159µg (145%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 23mg (29%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 12µg (16%)Kalcis: 42mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 41µg (21%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 62mg (17%)Fosforas: 163mg (23%)Selenas: 20µg (36%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta
Labai skanu buvo tikrai bus y traktas y mano meniu. Pabandykite.