Perlinės kruopos itin vertingos dėl didelio fosforo kiekio, kurio reikia mūsų endokrininei sistemai ir smegenims. Jose yra nepakeičiamos amino rūgšties – lizino. Ji padeda imuninei sistemai kovoti su virusais ir bakterijomis. Cholinas yra maistinė medžiaga, kuri gali padėti sumažinti uždegimą.
Perlinės kruopos su keptomis voveraitėmis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 1 day
Gaminimas 20 min.
Iš viso 1 day 20 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 267 kcal

Ingredientai
  

  • 60 g perlinių kruopų
  • 60 g agurko
  • 40 g voveraičių
  • 1 a.š. mielių dribsnių
  • 0,5 a.š. lydyto sviesto
  • krapų, pagal skonį
  • svogūnų laiškų, pagal skonį
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Vakare perplauname grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
  • Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
  • Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
  • Voveraites apkepiname keptuvėje su lydytu sviestu, krapais ir svogūnų laiškais, pagardiname prieskoniais.
  • Paruoštas kruopas tiekiame su keptomis voveraitėmis ir pjaustytu agurku, pagardintu mielių dribsniais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 267kcal (13%)Angliavandeniai: 52gBaltymai: 8gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 0.4gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 6mgNatris: 53mgKalis: 544mg (27%)Skaidulos: 12g (34%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 493µg (62%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas C: 7mg (9%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 0.1mg (1%)Vitaminas K: 16µg (21%)Kalcis: 46mg (6%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 34µg (17%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 64mg (17%)Fosforas: 173mg (25%)Selenas: 24µg (44%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Dieta: Diabetui, Be pieno produktų
Gaminimo būdas: Keptuvėje, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Laura Vaisietaitė-Bogdanovič
5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!