Perlinės kruopos itin vertingos dėl didelio fosforo kiekio, kurio reikia mūsų endokrininei sistemai ir smegenims. Jose yra nepakeičiamos amino rūgšties – lizino. Ji padeda imuninei sistemai kovoti su virusais ir bakterijomis. Cholinas yra maistinė medžiaga, kuri gali padėti sumažinti uždegimą.
Perlinės kruopos su keptomis voveraitėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 60 g perlinių kruopų
- 60 g agurko
- 40 g voveraičių
- 1 a.š. mielių dribsnių
- 0,5 a.š. lydyto sviesto
- krapų, pagal skonį
- svogūnų laiškų, pagal skonį
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Vakare perplauname grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Voveraites apkepiname keptuvėje su lydytu sviestu, krapais ir svogūnų laiškais, pagardiname prieskoniais.
- Paruoštas kruopas tiekiame su keptomis voveraitėmis ir pjaustytu agurku, pagardintu mielių dribsniais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 267kcal (13%)Angliavandeniai: 52gBaltymai: 8gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 0.4gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 6mgNatris: 53mgKalis: 544mg (27%)Skaidulos: 12g (34%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 493µg (62%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas C: 7mg (9%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 0.1mg (1%)Vitaminas K: 16µg (21%)Kalcis: 46mg (6%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 34µg (17%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 64mg (17%)Fosforas: 173mg (25%)Selenas: 24µg (44%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Laura Vaisietaitė-Bogdanovič
Super!