Melas, kad vertingi pusryčiai ilgai ruošiami! Kaip greitai paruošti kruopas? Vakare jas nuplaunu ir užmerkiu. Ryte įberiu druskos, užverdu, išjungiu ir… dedu į lėkštę.
Šeimoje mėgstame skirtingus dalykus, tad košė ta pati, bet pagardai skirtingi:
- su grietine
- su pesto
- su sūdyta lašiša
Žinau, kad mėgstate grikius ir avižas, bet perlinės kruopos – irgi puikios. Mano ir visos šeimos mylimos. Beje, perlines kruopas paprastai mėgsta ir tie, kurie košių nemėgsta!
Sotu ilgam, bet be sunkumo jausmo. Tad po tokių pusryčių smegenys dirbs puikiai, kavos ir saldaus norėsis mažiau ne tik ryte, bet ir vakarop! Primenu, kad 4 rytus iš eilės verta rinktis skirtingus grūdus.
Perlinių kruopų košė su grietine ir sėklų mišiniu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 60 g perlinių kruopų
- 1 v.š. grietinės
- 1 a.š. sėklų mišinio
- juodųjų pipirų, pagal skonį, šviežiai grūstų
Paruošimas
- Vakare perplauname grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Paruoštą košę pagardiname grietine, sėklomis ir grūstais pipirais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 265kcal (13%)Angliavandeniai: 48gBaltymai: 7gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 0.4gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 7mgNatris: 9mgKalis: 184mg (9%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 89µg (11%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas B12: 0.03µg (1%)Vitaminas C: 0.1mgVitaminas E: 0.1mg (1%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 30mg (4%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 15µg (8%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 49mg (13%)Fosforas: 142mg (20%)Selenas: 23µg (42%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė