Melas, kad vertingi pusryčiai ilgai ruošiami! Kaip greitai paruošti kruopas? Vakare jas nuplaunu ir užmerkiu. Ryte įberiu druskos, užverdu, išjungiu ir… dedu į lėkštę.
Šeimoje mėgstame skirtingus dalykus, tad košė ta pati, bet pagardai skirtingi:
- su grietine
- su pesto
- su sūdyta lašiša
Žinau, kad mėgstate grikius ir avižas, bet perlinės kruopos – irgi puikios. Mano ir visos šeimos mylimos. Beje, perlines kruopas paprastai mėgsta ir tie, kurie košių nemėgsta!
Ingredientai
- 60 g perlinių kruopų
- 1 v.š. grietinės
- 1 a.š. sėklų mišinio
- juodųjų pipirų, pagal skonį, šviežiai grūstų
Paruošimas
- Vakare perplauname grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Paruoštą košę pagardiname grietine, sėklomis ir grūstais pipirais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Labai skanu ir sotu!