Puikus pusryčių pasirinkimas, labai sveika ir skanu. Tinkamas variantas kai norite risoto, bet nevalgote ryžių. Skanaus.
Perlinių kruopų risoto recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 15 min.
Mirkymas 12 val.
Iš viso 1 day 15 min.
Kategorija Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 348 kcal

Ingredientai
  

  • 60 g perlinių kruopų
  • 50 g morkų
  • 40 g brokolių
  • 30 g svogūno
  • 20 g špinatų
  • kietojo sūrio pagal skonį
  • grietinės pagal skonį
  • 1 a.š. lydyto sviesto kepimui
  • 1 skiltelės česnako
  • pipirų pagal skonį
  • žiupsn. druskos

Paruošimas
 

  • Keptuvėje ant lydyto sviesto pakepiname: morkas, svogūną ir česnaką.
  • Įpilame šiek tiek vandens, sudedame perlines kruopas, kurios mirkytos per naktį.
  • Gardiname druska ir pipirais.
  • Viską šiek tiek patroškiname.
  • Po to įdedame brokolio, grietinės ir dar kelias minutes patroškiname.
  • Baigiant troškintis sudedame špinatus.
  • Baigus barstome kietuoju sūriu ir valgome. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 348kcal (17%)Angliavandeniai: 67gBaltymai: 10gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 14mgNatris: 155mgKalis: 659mg (33%)Skaidulos: 14g (40%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 10651µg (1331%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 47mg (59%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 146µg (195%)Kalcis: 99mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 96µg (48%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 90mg (24%)Fosforas: 231mg (33%)Selenas: 29µg (53%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pusryčiams
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto autorė: Raminta
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!