Pagrindinis perlinių kruopų privalumas — rekordinis fosforo kiekis – 243 mg /100g. Fosforo labiausiai reikia mūsų endokrininei sistemai ir smegenims.
Perlinių kruopų sriuba su kalafioru ir žirneliais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g kalafioro
- 100 g perlinių kruopų
- 50 g žirnelių
- 1 vnt. morkos
- 1 vnt. svogūno
- 7 g lydyto sviesto
- pomidorų padažo pagal skonį
- prieskonių pagal skonį
Paruošimas
- Į užvirtą vandenį sudedame perlines kruopas, verdame apie15 min.
- Ant lydyto sviesto pakepiname pjaustytą svogūną ir sutarkuotą morką.
- Pakepintas daržoves sudedame į puodą su perlinėmis kruopomis.
- Susmulkiname kalafiorą.
- Kalafiorą, žirnelius pomidorų padažą, prieskonius sudedame į puodą.
- Pamaišome ir viską paverdame dar keletą minučių.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 190kcal (10%)Angliavandeniai: 37gBaltymai: 6gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 5mgNatris: 65mgKalis: 462mg (23%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 3599µg (450%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 43mg (54%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 18µg (24%)Kalcis: 48mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 68µg (34%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 49mg (13%)Fosforas: 140mg (20%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Ernesta Rakauskiene