Pagrindinis perlinių kruopų privalumas — rekordinis fosforo kiekis – 243 mg /100g. Fosforo labiausiai reikia mūsų endokrininei sistemai ir smegenims.
Perlinių kruopų sriuba su kalafioru ir žirneliais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
53 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 35 min.
Kategorija Pietums, Sriuba
Virtuvė Europietiška
Išeiga 3 porcijos
Porcijoje 190 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g kalafioro
  • 100 g perlinių kruopų
  • 50 g žirnelių
  • 1 vnt. morkos
  • 1 vnt. svogūno
  • 7 g lydyto sviesto
  • pomidorų padažo pagal skonį
  • prieskonių pagal skonį

Paruošimas
 

  • Į užvirtą vandenį sudedame perlines kruopas, verdame apie15 min.
  • Ant lydyto sviesto pakepiname pjaustytą svogūną ir sutarkuotą morką.
  • Pakepintas daržoves sudedame į puodą su perlinėmis kruopomis.
  • Susmulkiname kalafiorą.
  • Kalafiorą, žirnelius pomidorų padažą, prieskonius sudedame į puodą.
  • Pamaišome ir viską paverdame dar keletą minučių.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 190kcal (10%)Angliavandeniai: 37gBaltymai: 6gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 5mgNatris: 65mgKalis: 462mg (23%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 3599µg (450%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 43mg (54%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 18µg (24%)Kalcis: 48mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 68µg (34%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 49mg (13%)Fosforas: 140mg (20%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Sriuba
Dieta: Vegetariškas
Gaminimo būdas: ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Ernesta Rakauskiene
5 7 votes
Patiko? Įvertinkite!