Labai skanus maskarponės sūrio desertas. Išmėginkite.
Pikantiško skonio desertas iš šokolado ir maskarponės sūrio
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 100 g maskarponės sūrio
- 100 g juodojo šokolado su kuo didesniu kakavos %
- 2 v. š. kakavos natūralios
- riešutų kepintų. Arba kitų priedų pabarstymui
Paruošimas
- Šokoladą ištirpinti garų vonelėje, jį šiek tiek atvėsinti, bet ne per daug.
- Sumaišyti su kambario temperatūros maskarponės sūriu.
- Į visą šokolado ir sūrio mišinį įdėti kakavos ir gerai išmaišyti.
- Iš turimos masės gaminti mažus rutuliukus, kuriuos trumpam dėti trumpam į šaldytuvą (2 – 3 min.).
- Išimti iš šaldytuvo paruoštus rutuliukus, juos apvolioti pasiruoštuose prieduose. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 153kcal (8%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 2gRiebalai: 13gSočiosios riebalų rūgštys: 8gCholesterolis: 15mgNatris: 11mgKalis: 126mg (6%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 200µg (25%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 32mg (4%)Varis: 1mg (100%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 40mg (11%)Fosforas: 55mg (8%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Estera Estera
Pateikti neteisingi produktų kiekiai. Gaminant iš pateiktų kiekių, masė yra per skysta formuoti rutuliukus. Idėja, skonių deirnys – puikus, tačiau formuoti neįmanoma.
Gaminome pagal tokias proporcijas. Tik kaip ir recepte parašyta šaldytuve reikia palaikyti, kad sutvirtėtų masė ir tik paskui formuoti. Jei norisi galima šaukštu kakavos daugiau dėti.
Pagalvojau, kad galėjo būti dar keli dalykai:
Per skysta masė gaunasi, kai perkaitinamas šokoladas. Šokoladas vos šiltas, bet ir ne per kietas.
Sūris turi būti kambario temperatūros, ne šaltas. jei sūris bus kaitinamas pradeda atsiskirti sūrio skystis.