
Kūčiukai neatsiejami nuo tradicinio lietuvių Kūčių stalo. Jie nepatenka į sveikųjų produktų sąrašą, bet jei skanausime ribotai kelis kartus per metus, nieko nenutiks. Dalinuosi sveikesniu kūčiukų receptu.
Pilno grūdo miltų kūčiukai
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 500 g viso grūdo kvietinių miltų
- 220 ml vandens
- 50 g cukraus, galite keisti saldikliu eritritoliu
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus
- 2 v.š. aguonų
- ⅓ a.š. sausų mielių
- ⅓ a.š. druskos
Paruošimas
- Į dubenį supilame kambario temperatūros vandenį ir likusius produktus tokia tvarka: mielės, cukrus, miltai, aguonos, druska. Viską sumaišome medine mentele ar spiraliniu maišytuvu pirmu greičiu iki vientisos masės.
- Supilame aliejų ir išminkome tešlą rankomis arba spiraliniu maišytuvu antru greičiu, kol tešla nebelips prie rankų ar prie indo šonų. Tešlą paliekame pastovėti 1 val., uždengę rankšluosčiu.
- Išimame tešlą iš dubens ir dedame ant miltais pabarstyto stalo.
- Atpjauname piršto storio tešlos juostelę ir kočiojame rankomis, kol suformuosime ploną virvelę. Supjaustome ją norimo dydžio gabaliukais, pabarstome miltais, kad jie nesuliptų, ir dedame ant skardos, išklotos kepimo popieriumi.
- Gabaliukus dedame 1 cm atstumu vienas nuo kito ir kepame iki 230°C įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min., kol šie paruduos.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 118kcal (6%)Angliavandeniai: 21gBaltymai: 3gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 0.4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gNatris: 40mgKalis: 98mg (5%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 2µgVitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas C: 0.01mgVitaminas E: 0.5mg (4%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 22mg (3%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 13µg (7%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 38mg (10%)Fosforas: 97mg (14%)Selenas: 16µg (29%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Dileta Aleksandravičienė