Puikus pasirinkimas vakarienei. Šioms salotoms pasigaminti daug laiko neprireiks, bet skonių derinys lengvai nustebins.
Pomidorų, agurko ir avinžirnių salotos
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 100 g pomidorų
- 80 g agurkų
- 40 g avinžirnių
- 1 saujos svogūnų laiškų
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 0,5 a. š. grūdėtųjų garstyčių
- 0,5 a. š. lydyto sviesto
- medaus pagal skonį
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Iš vakaro užmerkiame avinžirnius, kitą dieną juos išverdame, tačiau jie turi likti kramtomi.
- Virtus avinžirnius šiek tiek apkepiname ant lydyto sviesto.
- Supjaustome kubeliais pomidorus, agurkus ir susmulkiname svogūnų laiškus.
- Supjaustytas daržoves sumaišome su virtai avinžirniais, pagardiname prieskoniais.
- Užpilame alyvuogių aliejų, sumaišytą su garstyčiomis ir medumi, viską išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 258kcal (13%)Angliavandeniai: 23gBaltymai: 5gRiebalai: 18gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 11gTransriebalai: 1gCholesterolis: 5mgNatris: 95mgKalis: 474mg (24%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 976µg (122%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 17mg (21%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 26µg (35%)Kalcis: 45mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 96µg (48%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 42mg (11%)Fosforas: 112mg (16%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Indrė Abakanauskienė