Puikus pasirinkimas vakarienei. Šioms salotoms pasigaminti daug laiko neprireiks, bet skonių derinys lengvai nustebins.
Pomidorų, agurko ir avinžirnių salotos recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 12 val. 5 min.
Kategorija Salotos, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 258 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g pomidorų
  • 80 g agurkų
  • 40 g avinžirnių
  • 1 saujos svogūnų laiškų
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 0,5 a. š. grūdėtųjų garstyčių
  • 0,5 a. š. lydyto sviesto
  • medaus pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Iš vakaro užmerkiame avinžirnius, kitą dieną juos išverdame, tačiau jie turi likti kramtomi.
  • Virtus avinžirnius šiek tiek apkepiname ant lydyto sviesto.
  • Supjaustome kubeliais pomidorus, agurkus ir susmulkiname svogūnų laiškus.
  • Supjaustytas daržoves sumaišome su virtai avinžirniais, pagardiname prieskoniais.
  • Užpilame alyvuogių aliejų, sumaišytą su garstyčiomis ir medumi, viską išmaišome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 258kcal (13%)Angliavandeniai: 23gBaltymai: 5gRiebalai: 18gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 11gTransriebalai: 1gCholesterolis: 5mgNatris: 95mgKalis: 474mg (24%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 976µg (122%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 17mg (21%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 26µg (35%)Kalcis: 45mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 96µg (48%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 42mg (11%)Fosforas: 112mg (16%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos, Vakarienei
Dieta: Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Indrė Abakanauskienė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!