Tokį keptų daržovių pagardą galite patiekti kaip priedą prie mėsos, žuvies, keptų ar troškintų daržovių.
Pomidorų ir Chalapos paprikų pagardas
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 2 geltonųjų paprikų
- 1 pomidoro
- 1 Chalapos paprikos
- 6 skiltelių česnako
Paruošimas
- Pomidorą, geltonas paprikas supjaustome stambiais gabalais, o Chalapos papriką žiedeliais.
- Daržoves sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12 minučių.
- Į smulkintuvą (blenderį) dedame iškepusias daržoves, česnaką ir sutriname iki vienalytės masės.
- Gautą masę išpilstome į nedidelis stiklainius ir laikome šaldytuve.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 117kcal (6%)Angliavandeniai: 27gBaltymai: 5gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 14mgKalis: 903mg (45%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 1653µg (207%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 476mg (595%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 13µg (17%)Kalcis: 73mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 85µg (43%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 49mg (13%)Fosforas: 118mg (17%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Dalia Matjod