Gardus vištienos troškinys yra puikus ir greitai pagaminamas patiekalas pietums ar vakarienei. Įprastai tokie troškiniai valgomi su skrebučiais. Visgi siūlau gardinti sausoje keptuvėje lengvai apkepintomis saulėgrąžų sėklomis. Jos suteiks didesnį sotumo jausmą. Foto atsiuntė Giedrė Renevė, ačiū jai.
Puode pagamintas vištienos troškinys su kokoso pienu recepto įvertinimas. Išbandei? Kviečiame įvertinti:
00 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei

Ingredientai
  

  • 125 g vidinės vištienos file
  • 50 ml kokoso pienas (18 proc. riebumo)
  • 50 g morkos (pusė morkos)
  • 10 g špinatai
  • druska
  • pipirai
  • svogūnų ir česnakų granulės
  • saldžioji paprika švelnesniam ar aitrioji paprika aštresniam variantui
  • ciberžolė
  • lengvai pakepintos saulėgrąžos
  • jaunos cukinijos makaronai (pagainami su skustuku)
  • 0,5 tbsp mėgstami vertingi riebalai

Paruošimas
 

  • Ant įkaitintų riebalų apkepame kubeliais pjaustytos vištienos vidines file, gardiname druska, pipirais, saldžiąja ar/ir aitriąja paprika, ciberžole.
  • Ten pat trumpai kartu apkepame vieną didelę tarkuotą morką.
  • Paruoštą masę beriame į puodą, užpilame 1 puodeliu vandens, šiek tiek paverdame. Jei reikia – pasūdome.
  • Beriame 10 g smulkintų špinatų bei pilame 50 ml kokoso pieno. Užvirus - išjungiame
  • Dėl traškumo, didesnio sotumo jausmo bei papildomo kiekio antioksidantų - į lėkštę dar įdedame cukinijų makaronų. Gardžių ir sočių pietų.

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, ​Virta
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!