Lietuviai pupas ir pupeles valgo nuo senų laikų. Šaltuoju sezonu mūsų racione jų turėtų atsirasti vis dažniau, nes pupelės, avinžirniai ir lęšiai aprūpina mūsų organizmą ir statybinėmis medžiagomis (baltymais), ir energija (geraisiais angliavandeniais). Be to, suteikia skaidulų, B grupės vitaminų, geležies, vario, magnio, mangano, cinko ir fosforo.
Pupelių kotletai su morkomis ir paprikomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 200 g pupelių skaldytų
- 50 g paprikos
- 50 g morkų
- 40 g svogūno
- 40 g cukinijos
- 1 vnt. kiaušinio
- 3 skiltelių česnako
- 1 v.š. balkšvojo gysločio sėklų luobelių
- 1 v.š. petražolių
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Pupeles mirkome apie porą valandų. Nuplauname, verdame apie 5 minutes.
- Pupeles sudedame į smulkintuvą (blenderį) ir susmulkiname, bet kad liktų gabalėlių.
- Į pupelių masę sudedame smulkintą svogūną, česnako skilteles, papriką, petražoles, tarkuotą morką ir cukiniją.
- Viską sumaišius įmušame kiaušinį.
- Įdedame šaukštą balkšvojo gysločio sėklų luobelių, druskos ir pipirų..
- Visą masę išminkome.
- Paliekame 20 minučių pastovėti.
- Praėjus 20 min. formuojame kepsnelius, kepame keptuvėje ant lydyto sviesto, ant silpnos ugnies.
- Pateikiama su šviežiomis daržovėmis bei graikišku jogurtu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 215kcal (11%)Angliavandeniai: 36gBaltymai: 14gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 82mgNatris: 79mgKalis: 872mg (44%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 4638µg (580%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 58mg (73%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 41µg (55%)Kalcis: 132mg (17%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 116µg (58%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 82mg (22%)Fosforas: 195mg (28%)Selenas: 9µg (16%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė
Pupelių nemėgstu, nes labai pučia pilvą. Bet nutariau išbandyti… Skaldytų neturėjau, tad naudojau neskaldytas, bet jas mirkiau 12val, kaip ponia Vaida rekomendavo per vieną seminarą.
Skonis nerealus!