Lietuviai pupas ir pupeles valgo nuo senų laikų. Šaltuoju sezonu mūsų racione jų turėtų atsirasti vis dažniau, nes pupelės, avinžirniai ir lęšiai aprūpina mūsų organizmą ir statybinėmis medžiagomis (baltymais), ir energija (geraisiais angliavandeniais). Be to, suteikia skaidulų, B grupės vitaminų, geležies, vario, magnio, mangano, cinko ir fosforo.
Pupelių kotletai su morkomis ir paprikomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
54 balsų
Pasiruošimas 2 val.
Gaminimas 50 min.
Iš viso 2 val. 50 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 215 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g pupelių skaldytų
  • 50 g paprikos
  • 50 g morkų
  • 40 g svogūno
  • 40 g cukinijos
  • 1 vnt. kiaušinio
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 v.š. balkšvojo gysločio sėklų luobelių
  • 1 v.š. petražolių 
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Pupeles mirkome apie porą valandų. Nuplauname, verdame apie 5 minutes.
  • Pupeles sudedame į smulkintuvą (blenderį) ir susmulkiname, bet kad liktų gabalėlių.
  • Į pupelių masę sudedame smulkintą svogūną, česnako skilteles, papriką, petražoles, tarkuotą morką ir cukiniją.
  • Viską sumaišius įmušame kiaušinį.
  • Įdedame šaukštą balkšvojo gysločio sėklų luobelių, druskos ir pipirų..
  • Visą masę išminkome.
  • Paliekame 20 minučių pastovėti.
  • Praėjus 20 min. formuojame kepsnelius, kepame keptuvėje ant lydyto sviesto, ant silpnos ugnies.
  • Pateikiama su šviežiomis daržovėmis bei graikišku jogurtu.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 215kcal (11%)Angliavandeniai: 36gBaltymai: 14gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 82mgNatris: 79mgKalis: 872mg (44%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 4638µg (580%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 58mg (73%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 41µg (55%)Kalcis: 132mg (17%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 116µg (58%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 82mg (22%)Fosforas: 195mg (28%)Selenas: 9µg (16%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Low Calorie, Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė
5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!