Tinka kaip garnyras prie mėsos, žuvies, kiaušinių. Ar jau išbandėte? Nuomone pasidalinkite komentaruose po receptu.
Baltojo ridiko ir morkų salotos
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 100 g baltojo ridiko (daikono, japoninio ridiko)
- 100 g morkų
- 30 g grietinės – 30 proc. (galima rinktis ir jogurtą, jei toleruojate gerai laktozę)
- 1 g druskos
Paruošimas
- Sutarkuojame plonais šiaudeliais morkas ir baltąjį ridiką.
- Ant salotų užberiame druskos, užpilame grietinę (jogurtą) ir gerai išmaišome. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 117kcal (6%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 2gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 16mgNatris: 502mgKalis: 589mg (29%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 16893µg (2112%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 28mg (35%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 13µg (17%)Kalcis: 93mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 47µg (24%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 28mg (7%)Fosforas: 93mg (13%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Gitana Šturmienė