Tinka pietums ir vakarienei. Ypatingai patiks vaikams – norės pakartoti :)
Varškėčiai be miltų recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.813 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 284 kcal

Ingredientai
  

  • 120 g varškės – 9% riebumo
  • 40 g kiaušinio (1 mažo)
  • 10 g avižų sėlenų – sausų (jei neturite – naudokite avižų sėlenas. Kvietinių sėlenų nerekomenduojame, nes jausis jų kietumas ir skonis. Taip pat rekomenduojame naudoti ekologiškas sėlenas, nes būtent grūdų luobelėje daugiausia chemikalų susikaupia)
  • 5 g agavų sirupo (ekologiško)

Paruošimas
 

  • Į dubenėlį sudedame varškę, avižų sėlenas, įmušame kiaušinius ir įpilame sirupo. Masė turi būti tirštesnės konsistencijos nei grietinė.
  • Viską gerai sumaišome ir masę paliekame pastovėti kokias 15 – 20 min.
  • Formuojame varškėčius ir kepame orkaitėje apie 20 min., +175°C laipsnių temperatūroje.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 284kcal (14%)Angliavandeniai: 5gBaltymai: 18gRiebalai: 22gSočiosios riebalų rūgštys: 11gCholesterolis: 139mgNatris: 415mgKalis: 56mg (3%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 108µg (14%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Kalcis: 440mg (55%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 12µg (6%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 14mg (4%)Fosforas: 76mg (11%)Selenas: 8µg (15%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto autorė: Vitalija. Nuotraukos autorė: Kristina Valaitienė
5 4 votes
Patiko? Įvertinkite!