Rabarbarai mažai kaloringi – vos 21 kcal /100 g. Juose yra skaidulų, vitaminų K ir C, mangano, kalio, antioksidantų: polifenolių, beta karotino ir antocianinų. Rabarbarai turi ir vidurius laisvinančių medžiagų, teigiama, kad paskatina žarnyno aktyvumą. Dėl šios priežasties jais mėgaukitės saikingai.
Rabarbarų pyragas iš avižų miltų, be gliuteno recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 40 min.
Iš viso 55 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 10 porcijos
Porcijoje 163 kcal

Ingredientai
  

  • 300 g rabarbarų
  • 250 g avižų miltų
  • 3 kiaušinių
  • 70 g rudojo cukraus nerafinuoto, galima ir mažiau (pasilikti šiek tiek rabarbarams apvolioti)
  • 50 g grietinės riebios
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 žiupsn. druskos

Paruošimas
 

  • Kepimo miltelius nugesiname į grietinę.
  • Visus ingredientus sumaišome kartu iki vientisos masės (išskyrus rabarbarus).
  • Rabarbarus apvoliojame cukruje ir įmaišome į masę.
  • Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Kepame apie 40 min. Priklauso nuo pyrago aukščio. Kepame, kol gražiai paruduos.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 163kcal (8%)Angliavandeniai: 25gBaltymai: 6gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 52mgNatris: 109mgKalis: 213mg (11%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 133µg (17%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.1µg (4%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas D: 0.3µg (6%)Vitaminas E: 0.4mg (3%)Vitaminas K: 10µg (13%)Kalcis: 81mg (10%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 17µg (9%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 42mg (11%)Fosforas: 156mg (22%)Selenas: 13µg (24%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Kristina Valaitienė
3.7 3 votes
Patiko? Įvertinkite!