Rabarbarai mažai kaloringi – vos 21 kcal /100 g. Juose yra skaidulų, vitaminų K ir C, mangano, kalio, antioksidantų: polifenolių, beta karotino ir antocianinų. Rabarbarai turi ir vidurius laisvinančių medžiagų, teigiama, kad paskatina žarnyno aktyvumą. Dėl šios priežasties jais mėgaukitės saikingai.
Rabarbarų pyragas iš avižų miltų, be gliuteno
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 300 g rabarbarų
- 250 g avižų miltų
- 3 kiaušinių
- 70 g rudojo cukraus nerafinuoto, galima ir mažiau (pasilikti šiek tiek rabarbarams apvolioti)
- 50 g grietinės riebios
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1 žiupsn. druskos
Paruošimas
- Kepimo miltelius nugesiname į grietinę.
- Visus ingredientus sumaišome kartu iki vientisos masės (išskyrus rabarbarus).
- Rabarbarus apvoliojame cukruje ir įmaišome į masę.
- Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Kepame apie 40 min. Priklauso nuo pyrago aukščio. Kepame, kol gražiai paruduos.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 163kcal (8%)Angliavandeniai: 25gBaltymai: 6gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 52mgNatris: 109mgKalis: 213mg (11%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 133µg (17%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.1µg (4%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas D: 0.3µg (6%)Vitaminas E: 0.4mg (3%)Vitaminas K: 10µg (13%)Kalcis: 81mg (10%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 17µg (9%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 42mg (11%)Fosforas: 156mg (22%)Selenas: 13µg (24%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Kristina Valaitienė
Kepimo miltelių nereikia?.. 🤔
Pabandžiau, trims kiaušiniams įmaišiau tik 250g miltų. Na, gal tilptų 260-270g. Bet ne 450…
Be kep.miktelių, aišku, neiškilo.
Turiu tokį kietoką kiek šakočio skonį primenantį kelmelį 😊