Rabarbaruose išskirtinai didelis kiekis vitamino K. Ši medžiaga organizme palaiko normalų kraujo krešėjimą, padeda palaikyti tinkamą kaulų būklę. Tai ypatingai svarbu vaikams, paaugliams, kurie dar tik auga ir vyresnio amžiaus moterims.
Rabarbarų trupininis pyragas su avižų ir migdolų miltais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 1 day
Gaminimas 40 min.
Iš viso 1 day 40 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 16 porcijos
Porcijoje 192 kcal

Ingredientai
  

  • 120 g migdolų miltų
  • 120 g avižinių dribsnių
  • 120 g speltos miltų
  • 120 g sviesto
  • 2 kiaušinių
  • 60 g cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • žiupsnelio druskos

Įdarui

  • 600 g rabarbarų
  • 2 v.š. cukraus
  • 4 g imbiero šaknies apie 1 cm, nebūtina

Paruošimas
 

  • Rabarbarus nulupame, supjaustome riekelėmis, sudedame smulkiai pjaustytą imbierą, viską užberiame cukrumi ir paliekame nakčiai ar kelioms valandoms.
  • Ryte nupilame susidariusį skystį.
  • Tešlai į dubenį suberiame birius produktus (miltus, dribsnius, druską, cukrų, kepimo miltelius).
  • Sviestą susipjaustome smulkiais kubeliais, dedame ant sausų produktų mišinio ir viską rankomis sutriname iki trupinių.
  • Tuomet supilame išplaktus kiaušinius ir viską išmaišome.
  • Į formos dugną, paspaudžiant, kad neliktų oro tarpų sudedame 2/3 tešlos, ant jos lygiu sluoksniu paskleidžiame rabarbarų įdarą, o likusį 1/3 tešlos suplėšome mažais gabaliukais ant viršaus.
  • Paruoštą pyragą dedame į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 40 min., režimu viršus/apačia (kepame 30 min kaitroje, vėliau 10 min. paliekame pyragą orkaitėje išjungus kaitrą).
  • Iškepus pyragui, galima aplaistyti skysčiu, likusiu nuo rabarbarų.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 192kcal (10%)Angliavandeniai: 20gBaltymai: 5gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.2gCholesterolis: 37mgNatris: 87mgKalis: 146mg (7%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 255µg (32%)Vitaminas B6: 0.03mg (2%)Vitaminas B12: 0.1µg (4%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 0.4mg (3%)Vitaminas K: 12µg (16%)Kalcis: 72mg (9%)Varis: 0.04mg (4%)Folio rūgštis: 8µg (4%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 16mg (4%)Fosforas: 54mg (8%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 0.4mg (4%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Low Fat
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Jolanta Kardelytė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!