Raudoni pomidorai savyje turi daug likopeno. Tai ne tik pigmentas, suteikiantis spalvą, bet ir stiprus antioksidantas, kuris turi nuo vėžio apsaugančių medžiagų. Likopenas net šešis kartus geriau pasisavinamas valgant termiškai apdorotus pomidorus nei žalius.
Varške įdaryti pomidorai recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 154 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g pomidorų
  • 100 g varškės
  • 30 g graikiško jogurto
  • krapų, pagal skonį
  • petražolių, pagal skonį
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Nuplovus pomidorus išimame jiems vidų (išvalome nuo sėklų).
  • Varškę, jogurtą, žalumynus ir prieskonius išmaišome iki vientisos masės (masė turi būti kremo konsistencijos).
  • Į tuščius pomidorus įdedame varškės masę.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 154kcal (8%)Angliavandeniai: 13gBaltymai: 16gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 0.3gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 19mgNatris: 376mgKalis: 640mg (32%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 2053µg (257%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 31mg (39%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 49µg (65%)Kalcis: 142mg (18%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 49µg (25%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 35mg (9%)Fosforas: 250mg (36%)Selenas: 13µg (24%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto autorė Rasa, nuotraukos autorė Raminta
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!