Esame įpratę valgyti baltagūžį kopūstą, išmėginkite ir kitokį – raudongūžį. Labai skanu jį sutarkavus su stambia “burokine” tarka.
Raudongūžio kopūsto salotos su paprika
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 1 kopūsto raudongūžio (galite keisti ir baltagūžiu, bet geriau raudonas/mėlynas, nes turi kitokių antioksidantų nei baltas)
- 1 svogūno
- 1 paprikos
- 1 agurko
- petražolių šviežių, šaldytų ar džiovintų, pagal skonį
- krapų šviežių, šaldytų ar džiovintų, pagal skonį
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus ypač tyro
- citrinos sulčių pagal poreikį
- druskos pagal skonį
Paruošimas
- Kopūstus supjaustome smulkiau, pašlakstome citrinos sultimis, apibarstome druska ir paliekame nors 15 minučių, kad suminkštėtų. Kuo ilgiau pastovės – tuo skaniau bus.
- Apšlaksčius pamaigykite, kad išsiskirtų sultys.
- Supjaustome kitas daržoves ir žalumynus ant kopūstų ir apšlakstome ypač tyru alyvuogių aliejumi.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 233kcal (12%)Angliavandeniai: 40gBaltymai: 8gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 138mgKalis: 1288mg (64%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 21g (84%)Vitaminas A: 4906µg (613%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 273mg (341%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 182µg (243%)Kalcis: 215mg (27%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 103µg (52%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 88mg (23%)Fosforas: 169mg (24%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Lina Špokė