Atgal į straipsnių sąrašą

Raudongūžio kopūsto salotosEsame įpratę dažniausiai valgyti baltagūžį kopūstą, išmėginkite ir kitokį – raudongūžį. Labai skanu jį sutarkuoti su stambia “burokine” tarka.

 

 

 

 

Raudongūžio kopūsto salotos su paprika – sudėtinės dalys:
Raudongūžis kopūstas galite keisti ir baltagūžiu, bet geriau raudonas/mėlynas, nes turi kitokių antioksidantų nei baltas.
Agurkas
Paprika
Svogūnai
Petražolės: šviežios, šaldytos ar džiovintos
Krapai, švieži, šaldyti ar džiovinti
Citrinos sulčių pagal poreikį
Ypač tyras alyvuogių aliejus, iki 1 v. š. porcijai
Druska

Raudongūžio kopūsto salotos su paprika – gaminimo žingsniai:
1. Kopūstus supjaustome smulkiau, pašlakstome citrinos sultimis, apibarstome druska ir paliekame nors 15 minučių, kad suminkštėtų. Kuo ilgiau pastovės – tuo skaniau bus. Dar gerai apšlaksčius pamaigyti, kad išsiskirtų sultys.
2. Supjaustome kitos daržovės ant kopūstų ir apšlakstome ypač tyru alyvuogių aliejumi.

Recepto ir nuotraukos autorė Lina Špokė

Vaida Kurpienė
Vaida Kurpienė
Sertifikuota mitybos specialistė
Studijos “Sulieknėk sveikai” vadovė

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Atgal į straipsnių sąrašą
Skaityti komentarus (žiūrėkite žemiau) (0) Rašyti komentarus (žiūrėkite žemiau)

Įkelkite savo komentarą

*

  • Vaida Kurpienė

    Tel. +370 614 77992
    El. p. registracija@sulieknek.lt
    Viber +37061477992

  • Facebook

  • Instagram

    Please enter an Access Token on the Instagram Feed plugin Settings page.