Esame įpratę dažniausiai valgyti baltagūžį kopūstą, išmėginkite ir kitokį – raudongūžį. Labai skanu jį sutarkuoti su stambia “burokine” tarka. Recepto ir nuotraukos autorė Lina Špokė.
Raudongūžio kopūsto salotos su paprika recepto įvertinimas. Išbandei? Kviečiame įvertinti:
00 balsų
Kategorija Salotos

Ingredientai
  

  • Raudongūžis kopūstas galite keisti ir baltagūžiu, bet geriau raudonas/mėlynas, nes turi kitokių antioksidantų nei baltas.
  • Agurkas
  • Paprika
  • Svogūnai
  • Petražolės: šviežios, šaldytos ar džiovintos
  • Krapai, švieži, šaldyti ar džiovinti
  • Citrinos sulčių pagal poreikį
  • Ypač tyras alyvuogių aliejus, iki 1 v. š. porcijai
  • Druska

Paruošimas
 

  • Kopūstus supjaustome smulkiau, pašlakstome citrinos sultimis, apibarstome druska ir paliekame nors 15 minučių, kad suminkštėtų. Kuo ilgiau pastovės – tuo skaniau bus. Dar gerai apšlaksčius pamaigyti, kad išsiskirtų sultys.
  • Supjaustome kitos daržovės ant kopūstų ir apšlakstome ypač tyru alyvuogių aliejumi.

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Salotos
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!