
Kopūstai reguliuoja gliukozės ir insulino lygį kraujyje. Tad kopūstų valgymas gali padėti sumažinti diabeto riziką. O jau sergantiems, padėti ją valdyti ir sušvelninti ligos pasekmes.
Raudonų kopūstų ir petražolių salotos
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 250 g raudonųjų kopūstų
- 20 g petražolių
- 10 g svogūnų laiškų
- 2 a.š. citrinos sulčių
- 1 a.š. alyvuogių aliejaus
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Smulkiai supjaustome ar sutarkuojame kopūstus.
- Kopūstus sumaišome su smulkintomis petražolėmis, svogūnais, alyvuogių aliejumi ir citrina.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 126kcal (6%)Angliavandeniai: 21gBaltymai: 4gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gNatris: 119mgKalis: 758mg (38%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 4576µg (572%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 175mg (219%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 447µg (596%)Kalcis: 148mg (19%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 84µg (42%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 53mg (14%)Fosforas: 91mg (13%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė