
Šiandien siūlome išsikepti paprastai pagaminamų raudonųjų lešių blynų su gaiviu padažu.
Raudonųjų lęšių ir prieskoninių žolelių blynai su gaiviu padažu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 300 g raudonųjų lęšių neapdorotų
- 100 g pomidorų
- 100 g varškės
- 0,5 svogūno
- 1 agurko
- 1,5 v. š. petražolių kapotų
- 2 skiltelių česnako
- 1,5 a. š. druskos
- 1 a. š. raudonėlio džiovinto
- 0.5 a. š. juodųjų pipirų
- 1 žiupsn. krapų kapotų
- lydyto sviesto kepimui
Paruošimas
- Lęšius užmerkiame šaltame vandenyje ir palaikome porą valandų.
- Nusausintus lęšius sumalame trintuvu.
- Tuomet dedame kapotą česnaką, svogūną, pomidorus be odelės, petražoles, raudonėlį, druską ir pipirus ir dar kartą viską sumalame trintuvu iki vientisos masės.
- Formuojame norimo dydžio blynelius ir kepame ant lydyto sviesto maždaug po 4 min. kiekvieną pusę (arba kol paviršius dailiai apskrus).
- Padažui sumaišome varškę, smulkiai pjaustytą agurką bei šviežius krapus.
- Patiekiame dar karštus blynelius su gaiviu padažu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 392kcal (20%)Angliavandeniai: 49gBaltymai: 26gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 5gCholesterolis: 29mgNatris: 1050mgKalis: 864mg (43%)Skaidulos: 24g (69%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 444µg (56%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 12mg (15%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 35µg (47%)Kalcis: 237mg (30%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 375µg (188%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 102mg (27%)Fosforas: 359mg (51%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 4mg (40%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Ar tikrai 1 porcijai reikia net 300 g lęšių?