Šiandien siūlome išsikepti paprastai pagaminamų raudonųjų lešių blynų su gaiviu padažu.
Raudonųjų lęšių ir prieskoninių žolelių blynai su gaiviu padažu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 2 val.
Gaminimas 40 min.
Iš viso 2 val. 40 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 392 kcal

Ingredientai
  

  • 300 g raudonųjų lęšių neapdorotų
  • 100 g pomidorų
  • 100 g varškės
  • 0,5 svogūno
  • 1 agurko
  • 1,5 v. š. petražolių kapotų
  • 2 skiltelių česnako
  • 1,5 a. š. druskos
  • 1 a. š. raudonėlio džiovinto
  • 0.5 a. š. juodųjų pipirų
  • 1 žiupsn. krapų kapotų
  • lydyto sviesto kepimui

Paruošimas
 

  • Lęšius užmerkiame šaltame vandenyje ir palaikome porą valandų.
  • Nusausintus lęšius sumalame trintuvu.
  • Tuomet dedame kapotą česnaką, svogūną, pomidorus be odelės, petražoles, raudonėlį, druską ir pipirus ir dar kartą viską sumalame trintuvu iki vientisos masės.
  • Formuojame norimo dydžio blynelius ir kepame ant lydyto sviesto maždaug po 4 min. kiekvieną pusę (arba kol paviršius dailiai apskrus).
  • Padažui sumaišome varškę, smulkiai pjaustytą agurką bei šviežius krapus.
  • Patiekiame dar karštus blynelius su gaiviu padažu.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 392kcal (20%)Angliavandeniai: 49gBaltymai: 26gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 5gCholesterolis: 29mgNatris: 1050mgKalis: 864mg (43%)Skaidulos: 24g (69%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 444µg (56%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 12mg (15%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 35µg (47%)Kalcis: 237mg (30%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 375µg (188%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 102mg (27%)Fosforas: 359mg (51%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 4mg (40%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Blynai, Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Šviežia
3.3 3 votes
Patiko? Įvertinkite!